Pateuri aperitiv
TImp total 50 min.
Număr porţii 8
Ingrediente
800 g aluat de foitaj
300 g spanac congelat
2 cepe
1 ardei gras
1 lingurita cu boia uite
sare
piper
Mod de preparare
Tăiaţi ceapa mărunt și căliţi-o împreună cu ardeiul gras.
Adăugaţi spanacul fiert separat, scurs și tocat. Lăsaţi pe foc câteva minute, după care condimentaţi.
Tăiaţi aluatul decongelat în pătrate potrivit de mari. În mijlocul fiecărui pătrat, așezaţi câte o linguriţă cu umplutură.
Uniţi colţurile câtorva pătrate în așa fel încât să obţineţi un săculeţ, iar pe restul pliaţi-le ca un portofel sau ridicaţi marginile, ca un coșuleţ.
Așazaţi-le într-o tavă neunsă și lăsaţi-le la cuptor cel mult 30 de minute.