Crochete cu şuncă
Antreuri, Culinar

Crochete cu şuncă

Crochete cu şuncă

Crochete cu şuncă
Crochete cu şuncă

INGREDIENTE

1 kg cartofi

150 g faina

100 g cascaval

100 g sunca de praga

ouă

100 g pesmet ,ulei, sare. piper

Mod de preparare

Spălaţi cartofii și puneţi-i la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, curăţaţi-i de coajă și treceţi-i prin mașina de tocat.

Amestecaţi-i cu un ou, cașcavalul ras, șunca tăiată cubuleţe, sare și piper. După ce s-au încorporat, presăraţi 100 g făină și frământaţi până obţineţi un aluat potrivit.

Aluatul astfel obţinut făceţi-l sul și tăiaţi-l în bucăţi lungi.

Treceţi crochetele prin restul de făină, apoi prin ouăle bătute și pesmet, după care rumeniţi-le în baie de ulei.

Scoteţi-le pe hârtie absorbantă și serviţi-le cu sos ușor picant.