Crochete cu şuncă

INGREDIENTE
1 kg cartofi
150 g faina
100 g cascaval
100 g sunca de praga
3 ouă
100 g pesmet ,ulei, sare. piper
Mod de preparare
Spălaţi cartofii și puneţi-i la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, curăţaţi-i de coajă și treceţi-i prin mașina de tocat.
Amestecaţi-i cu un ou, cașcavalul ras, șunca tăiată cubuleţe, sare și piper. După ce s-au încorporat, presăraţi 100 g făină și frământaţi până obţineţi un aluat potrivit.
Aluatul astfel obţinut făceţi-l sul și tăiaţi-l în bucăţi lungi.
Treceţi crochetele prin restul de făină, apoi prin ouăle bătute și pesmet, după care rumeniţi-le în baie de ulei.
Scoteţi-le pe hârtie absorbantă și serviţi-le cu sos ușor picant.