Plăcintă ca la mama

Ingrediente
500 g Făină
250 ml apă călduță
25 g drojdie
1 ou
1 linguriță cu sare
Pentru umplutura
600 g carne tocată de vită
2 cepe medii
3 ouă
50 ml lapte
1 lingură griş
3 linguri cu ulei , unt
sare, piper
MOD DE PREPARARE
Cerneţi făina într-un castron, faceţi o adâncitură la mijloc și adăugaţi apa, oul, drojdia și un praf de sare. Adunaţi făina spre interior, puţin câte puţin, până se formează aluatul. Puneţi coca pe masa presărată cu făină și frământaţi. Lăsaţi la dospit o oră.
Între timp, tocaţi ceapa și căliţi-o un minut în ulei încins. Puneţi un praf de sare și carnea condimentată. Lăsaţi la călit, la foc mic, 30-40 de minute. Când este gata, lăsaţi-o să se răcească, apoi adăugaţi două ouă bătute. Întindeţi o foaie de aluat (de circa 40/20 cm) într-o tavă unsă cu unt. Presăraţi grișul, întindeţi carnea pe toată suprafaţa foii și rulaţi cu grijă. Ungeţi plăcinta cu ulei și băgaţi-o la cuptor 35 de minute.
Când s-a rumenit, ungeţi cu ou amestecat cu puţin lapte și lăsaţi-o zece minute la cuptor. Se poate servi caldă sau rece.
timp de preparare 60 min.
timp total 130 min.
număr porţii 8