Pate de ficat de casă
Timp de preparare 60 min.
Timp de preparare 60 min.
Timp total 80 min.
Număr porţii 12
INGREDIENTE
500 g
2
200 ml
1 linguriţă
1 linguriţă 1⁄2 linguriţă 1
1⁄2 linguriţă
ficat de curcan cepe
vin roşu
rasă cu piper negru măcinat
rasă cu boia iute
cu coriandru pisat
praf de maghiran
cu chimen pisat
piper negru şi roşu boabe sare
ulei
Mod de preparare
Tocaţi ceapa mărunt şi puneţi-o la înăbuşit în ulei. Când devine sticloasă, adăugaţi condimentele şi amestecaţi. Stingeţi cu vin şi adăugaţi ficatul spălat şi curăţat. Lăsaţi la foc foarte mic, acoperit, 40 de minute. Amestecaţi din când în când.
Când ficatul e pătruns, daţi totul prin maşina de tocat. Potriviţi de sare şi tocaţi din nou. Trebuie să obţineţi o pastă fină.
Când e gata, îl daţi la rece. Dacă vreţi să-l serviti în aceeaşi zi, îl întindeţi pe un fund de lemn în strat de 1 cm şi-l puneţi în frigider. Între timp, prăjiţi pâine, fără coajă, de două dimensiuni. Puneţi câte o felie mare, una mică, iar deasupra, pate de ficat tăiat cu forma (pătrat sau rotund). Deasupra, aşezaţi câteva cristale de sare de mare şi boabe colorate de piper.