Chestiune
Actualitate

Oficial SUA: Este doar o chestiune de timp până când președintele Biden va vizita Ucraina

„Este doar o chestiune de timp” până când președintele american Joe Biden va merge în vizită Ucraina, a afirmat președintele Comisiei de Informații a Camerei SUA, Adam Schiff, potrivit CNN.

Adam Schiff a detaliat duminică discuția de aproximativ trei ore pe care delegația a avut-o duminică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a afirmat că este „doar o chestiune de timp” până când președintele SUA Joe Biden va vizita Ucraina.

„Trebuie să cred că o vizită prezidențială este luată în considerare, este doar o chestiune de cât de curând va fi fezabilă”, a spus Schiff pentru CNN.

Potrivit acestuia, Delegația Camerei a discutat despre prioritățile lui Zelenski pentru următoarea fază a războiului, care este concentrată în estul țării, după ce forțele ruse s-au retras din jurul capitalei.

Discuțiile au vizat și cererea lui Biden de acordare a unui pachet de sprijin de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina, a mai spus Schiff.

Duminică, președintele Parlamentului SUA, Nancy Pelosi, a devenit cel mai înalt oficial american care s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev de la începutul invaziei Rusiei la sfârșitul lunii februarie.

blank