navă
International

O navă de război americană, atacată în Marea Roşie. Ce spune Pentagonul

Petangonul a anunțat că o navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roşie. Momentan, nu au fost găsiți vinovații.

O navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roşie, a anunţat Pentagonul. Autoritățile au mai spus că vor furniza informaţii pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

„Suntem la curent cu relatările privind atacurile asupra USS Carney şi asupra navelor comerciale din Marea Roşie şi vom furniza informaţii pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a precizat Pentagonul.

Cine ar fi atacat o navă de război americană

Carney este un distrugător din clasa Arleigh Burke. Armata britanică a anunţat anterior că au avut loc un presupus atac cu drone şi explozii în Marea Roşie. Pentagonul nu a dorit să spună cine-s vinovații. Cu toate acestea, rebelii houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au lansat o serie de atacuri asupra navelor din Marea Roşie, precum şi drone şi rachete care au vizat Israelul.

Atacul a durat 5 ore

Un oficial american, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a declarat că atacul a început în jurul orei 10.00 în Sanaa, Yemen, şi a durat până la cinci ore. Un alt oficial american, a spus că nava de război a interceptat cel puţin o dronă în timpul atacului, potrivit Skynews.

navă

Luna trecută, un vas comercial legat de Israel a fost capturat de militanții Houthi. Grupul este un aliat al Iranului și controlează cea mai mare parte a coastei Yemenului la Marea Roșie. Acesta a promis că va viza mai multe nave israeliene.

Gruparea Houthi a vizat mai multe nave israeliene

Echipajul distrugătorului de rachete ghidate USS Carney care operează în nordul Mării Roșii doborâse pe 19 octombrie trei rachete de croazieră de atac terestru și mai multe drone lansate de forțele Houthi din Yemen.

Gruparea militantă Houthi a recunoscut că a vizat două nave israeliene. Un purtător de cuvânt al grupării a declarat că a lansat o rachetă navală asupra uneia dintre nave și a vizat-o pe cealaltă cu o dronă armată. Aceștia au numit cele două nave ca fiind Unity Explorer și Number Nine și au spus că au fost vizate după ce au respins avertismentele grupării.

blank