Life

Motive întemeiate să-ți schimbi locul de muncă

Locul de muncă  ne permite să ne câștigăm existența. Din păcate, în vremuri de criză este normal să ne dorim stabilitate și siguranță la muncă. Cu toate acestea, există momente când cel mai bine este să renunțăm la locul de muncă avut și să începem să căutăm ceva mai bun.

Iată, așadar, 6 motive întemeiate să-ți schimbi locul de muncă și cum le poți aborda pentru a-ți îmbunătăți situația.

  1. Nu avansezi

Un cuvânt foarte des folosit de angajați pentru a descrie modul în care se simt la locul de muncă este „blocat”. Gândesc astfel când simt că nu avansează, că au puține șanse de promovare pe o poziție mai bună.

Desigur, este important să te întrebi dacă ai căutat cu adevărat oportunități și dacă ai făcut ceva semnificativ pentru a le obține. Faci o treabă excelentă? Ai rezultate deosebite? Te-ai pregătit pentru a obține o poziție mai bună? Dacă ai făcut aceeași treabă timp de 5 ani și nu ai fost proactiv sau nu ai ieșit în evidență prin ceva anume, de ce ar trebui să te promoveze?

Reține! Vechimea nu este un bun motiv de promovare. Dacă există o persoană bine pregătită, care dă rezultate într-un timp scurt și are inițiativă, firma o va promova, chiar dacă tocmai a împlinit 1 an de activitate.

  1. Relațiile tale la locul de muncă s-au deteriorat

Puțini oameni înțeleg importanța cultivării unor relații de muncă sănătoase. Sunt la fel de importante ca și relațiile noastre personale! Un angajat care lucrează 40 de ore pe săptămână va petrece în medie 2.080 de ore pe an la locul de muncă petrecând timp cu colegii.

Uneori, dezacordurile constante ne împiedică să refacem relațiile deteriorate, iar un loc de muncă obositor ne afectează performanța și chiar sănătatea. Dacă crezi că relația cu șefii și colegii s-a deteriorat prea mult, poate fi timpul pentru o schimbare de peisaj.

  1. Nu te mai bucuri de ceea ce faci

Cei mai norocoși oameni din lume sunt cei care își câștigă existența făcând ceva ce le place, deși nu toată lumea reușește să se bucure pe deplin de munca sa, să-i găsească sensul și să o facă foarte bine.

Dacă nu te mai bucuri de ceea ce faci la locul de muncă, acest lucru îți va afecta productivitatea și dispoziția în general. Dacă în fiecare dimineață preferi să nu te trezești ca să nu-ți amintești cât de enervant va fi să mergi la birou, lipsești frecvent și ești nefericit făcând ceea ce faci, cu siguranță este timpul pentru o schimbare.

  1. Locul de muncă nu îți face bine

În prezent, foarte mulți oameni suferă de stres la locul de muncă. Orele multe de lucru, presiunea pentru a obține rezultate, somnul insuficient și alimentația neregulată ți-ar putea crea un disconfort fizic sau te-ar putea îmbolnăvi.

Dacă ești nevoit să muncești foarte mult, nu mănânci regulat sau ai parte de multă tensiune, din motive de sănătate, ar trebui să iei în considerare alte opțiuni.

5.Viața ta s-a schimbat

De-a lungul vieții noastre există momente în care este absolut necesară schimbarea locului de muncă. Este posibil să îți dorești să părăsești casa părintească pentru a locui pe cont propriu, sau vrei un job care să-ți permită să petreci mai mult timp acasă. Poate plănuiești să-ți cumperi o casă și salariul actual nu îți permite să faci asta, sunt multe exemple.

Acestea sunt câteva dintre motivele întemeiate să-ți schimbi locul de muncă.  Pentru asta poți scrie o cerere de demisie.

După asta, poți să începi să îți cauți locul de muncă dorit. De îndată ce îl găsești, fii pregătit să semnezi un contract individual de muncă, nu înainte de a-l citi cu mare atenție. Succes!

blank