Stiri

Informații utile despre fosele septice

O fosă septică reprezintă una dintre multele opțiuni pentru a trata apa menajeră. Este vorba despre separarea deșeurilor organice pe care această apă le conține. Vorbim despre un mod simplu și foarte economic în care se poate trata apa menajeră. În general, fosele sunt montate în zonele rurale.

În cele ce urmează vă va oferi o idee despre cât de fiabile sunt acestea și dacă sunt fezabile pentru dvs.

Avantajele fosei septice:

Aceasta este capabilă, într-o singură operațiune, să rețină majoritatea compușilor, cum ar fi nisip, grăsimi și materiale sedimentabile care se găsesc în apa reziduală urbană.

Montarea sa reprezintă o investiție mică.

Nu consumă energie, adică nu vă va încărca factura de energie electrică.

Prin faptul că nu are compuși electronici, nu va trebui niciodată să investiți bani în reparații și întreținere.

Nu va distruge fațada minunată a casei, deoarece poate fi îngropată.

Recomandări

Este important să evitați construcția fosei în apropierea fundației casei, deoarece în timp acestea tind să corodeze betonul. De fapt, gazele produse prin descompunere corodează betonul.

Pierderile de apă pot trece neobservate. Această infiltrare poate degrada fundația casei sau poate ajunge la sistemul de drenaj. Dacă apa se infiltrează în gazon, crește astfel riscul de contact cu apele reziduale.

Când va trebui să curățați fosa, nu va trebui decât să sunați specialiștii care vor veni și o vor curăța.

De-a lungul timpului, în fosă se acumulează cantități considerabile de noroi și alte materiale. Pe măsură ce nivelul de mizerie crește, apa reziduală rămâne mai puțin timp, ceea ce duce la evacuarea deșeurilor în zona de absorbție.

O fosă septică funcționează prin decantare, adică permite ca rămășițele solide să plutească atunci când s-a acumulat apă în rezervor. Este nevoie de 24 de ore ca decantarea să aibă loc.

Odată ce vă faceți o idee despre cum funcționează aceasta, veți ști cum puteți realiza o întreținere eficientă și preventivă.

Timpul investit în curățarea sa va depinde de volumul și dimensiunea rezervorului.

Deși este o sarcină care trebuie făcută în mod regulat, dacă nu o curățați în mod corespunzător se pot produce accidente. De aceea, persoana care o curăță trebuie să poarte îmbrăcăminte și protecție adecvate.

Pentru început, trebuie evacuate gazele din produsul de fermentație. Este indicat să se deschidă încet portița de acces. Concentrațiile mari de metan acumulate sunt extrem de periculoase, deoarece acesta este un gaz exploziv.

Trebuie evitată inspirarea acestor gaze întrucât acest lucru poate provoca leșin și accidente, de aceea trebuie avut mare grijă..

Deși este evident, totuși trebuie menționat că nu trebuie aprins nimic care poate provoca o explozie din cauza gazelor existente în fosă.

Trebuie să permiteți pătrunderea apei în fosă în mod constant. Puteți folosi un tub de irigat sau ceva asemănător.

Pompa de aspirație trebuie plasată pe partea de ieșire a apei reziduale.

La suprafață, de obicei, se formează un strat alcătuit din grăsimi și materialele plutitoare. Puteți folosi o pompă de aspirație sau chiar o rețea pentru curățat piscinele.

Cu răbdare și precauție trebuie scufundată pompa de aspirație. Evitați să atingeți partea de jos. Pentru că este plină de sedimente, puteți deteriora pompa.

Când deja aspirați, trebuie să alimentați fosa cu apă. Cu un flux constant, nu mai mult sau mai puțin echivalent cu cantitatea de apă extrasă.

Filtrele trebuie curățate cu grijă, cu apă sub presiune, pentru a evita deteriorarea acestora.

Sperăm că aceste câteva informații utile să vă ajute să luați decizia corectă în ceea ce privește fosa septică. Nu uitați nici regulile de securitate atunci când curățați fosa. De asemenea, rețineți că, dacă casa se află într-o zonă fără apă curentă, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le aveți în vedere este un hidrofor.

blank