Actualitate

Ieri, 3 aprilie 2023, a început etapa 5 de înscrieri pentru reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 2

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat că începând cu data de 3 aprilie 2023, a fost demarată etapa 5 de înscrieri pentru reabilitarea termică a blocurilor. Asociațiile de proprietari ale blocurilor care nu au fost selectate anterior pot depune cereri pentru programul nou lansat de Primăria Sectorului 2. Această etapă face parte dintr-un program de anvelopare a blocurilor din aria administrată, inițiat de administrația publică.

Potrivit lui Radu Mihaiu, în anul 2022, cele mai multe blocuri din întreaga țară au fost reabilitate termic în Sectorul 2 al Capitalei.

Asta pentru că suntem într-o criză energetică mondială, suprapusă peste o criză a sistemului de termoficare din București. Și eficientizarea energetică este efortul cu care primăria sectorului 2 poate contribui în creșterea calității vieții și în scăderea costurilor cu încălzirea. Nu ne oprim la blocurile care s-au înscris până în 2017, declară primarul.
 

Din data de 3 aprilie 2023 și până la data de 30 iunie 2023, toate asociațiile de proprietari din sectorul respectiv pot depune cereri pentru programul de reabilitare termică la Serviciul Relații cu Asociațiile de Proprietari.

Este important de menționat că acest program este disponibil doar pentru asociațiile ale căror blocuri nu au făcut parte din alte programe similare în trecut.

Primarul Radu Mihaiu a prezentat lista condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească un bloc pentru a fi inclus în programul de reabilitare termică numărul 5. Aceste condiții sunt următoarele:

 • Blocurile trebuie să nu fi fost reabilitate anterior
 • Blocurile trebuie să fi fost construite conform proiectelor elaborate până la 31 decembrie 2005
 • Blocurile trebuie să aibă o asociație de proprietari.

În cazul în care nu sunteți organizați în Asociație, vă încurajez să o faceți. Pe lângă faptul că e obligație legală, puteți aplica și la acest program, a anunțat Redu Mihaiu.

iryna.crystina@gmail.com

Reformulare în română: Documentele pe care asociațiile de proprietari trebuie să le depună pentru înscriere în acest program sunt următoarele: Cererea de înscriere în programul local de reabilitare. La aceasta se atașează și: Copie carte de identitate a președintelui Asociației de proprietari, Copie încheiere judecătorească de înființare a Asociației de proprietari, Copie cod fiscal. Hotărârea de înscriere în program – adoptată în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu, Contractul de mandat semnat de către Președintele Asociației de Proprietari, Lista proprietarilor din imobil și destinația spațiilor din clădire, Fișa de identificare a imobilului. Toate formularele necesare pentru înscrierea în cadrul programului de reabilitare sunt editabile și pot fi descărcate accesând ACEST link. Persoanele ce doresc detalii suplimentare sau clarificări legate de procesul de înscrieri pot contacta Serviciul Relații cu Asociațiile de Proprietari la: numerele de telefon – 0212096257, 0212096284, 0212096287, 0212096292 sau la adresa de e-mail – inf.reabilitare@ps2.ro.

Citește și  Elodia, ultimul bal

Asociațiile de proprietari interesate să se înscrie în programul de reabilitare termică trebuie să depună următoarele documente:

 • Cererea de înscriere în programul local de reabilitare, împreună cu:
  • Copia cărții de identitate a președintelui Asociației de proprietari
  • Copia încheierii judecătorești de înființare a Asociației de proprietari
  • Copia codului fiscal
 • Hotărârea de înscriere în program, adoptată în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu
 • Contractul de mandat semnat de către Președintele Asociației de Proprietari
 • Lista proprietarilor din imobil și destinația spațiilor din clădire
 • Fișa de identificare a imobilului

Toate formularele necesare pentru înscrierea în programul de reabilitare sunt editabile și pot fi descărcate de la link-ul menționat.

Pentru orice detalii suplimentare sau clarificări privind procesul de înscriere, persoanele interesate pot contacta Serviciul Relații cu Asociațiile de Proprietari la numerele de telefon 0212096257, 0212096284, 0212096287, 0212096292 sau la adresa de e-mail inf.reabilitare@ps2.ro.

blank