Elon Musk
IT&C

Elon Musk dă în judecată OpenAI și pe Sam Altman

Elon Musk a dat în judecată producătorul ChatGPT, OpenAI, și directorul său executiv Sam Altman, printre alții, declarând că au abandonat misiunea inițială a companiei de a dezvolta inteligență artificială în beneficiul umanității, nu al profitului, scrie Reuters.

Cum motivează Elon Musk acțiunea sa

Elon Musk a spus că Altman și cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat inițial pentru a face o companie non-profit, open source.

Susținut de Microsoft, concentrarea companiei pe a face bani a încălcat acel contract, au spus avocații lui Musk în procesul intentat la San Francisco. Ei au adăugat că compania a păstrat designul lui GPT-4, cel mai avansat model AI al său, „un secret complet”.

OpenAI, Microsoft și Musk nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Musk a co-fondat OpenAI în 2015

Musk a co-fondat OpenAI în 2015, dar a demisionat din consiliul său în 2018. De asemenea, conduce producătorul de vehicule electrice Tesla și producătorul de rachete SpaceX și a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022.

Anul trecut, antreprenorul în serie Altman a fost concediat de fostul consiliu al OpenAI, care a spus că încearcă să apere misiunea companiei de a dezvolta AI care să beneficieze omenirea. Câteva zile mai târziu, Altman s-a întors la companie cu un nou consiliu inițial.

OpenAI plănuiește să numească câțiva membri noi ai consiliului în martie, a informat joi Washington Post.

blank