Showbiz, Stiri

Echipa „Hell’s Kitchen” se mareste. Iata cine va fi maestrul de ceremonii al show-ului!

Din 22 septembrie, de la ora 20.30, show-ul „Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor” isi deschide portile pentru cea mai apriga lupta culinara. Pe langa cei 20 de concurenti, cei trei jurati si cei doi sous-chefi, telespectatorii Antena 1 se vor intalni in serile de luni si marti cu inca un personaj savuros: Virgil Manescu, cel care va fi seful de sala si maestrul de ceremonii in restaurantul cu pretentii al show-ului.

Echipa--Hell-s-Kitchen--se-mareste--Iata-cine-va-fi-maestrul-de-ceremonii-al-show-ului-

„Rolul meu in acest show este acela de gazda absoluta, care transforma fiecare vizita a musafirilor in „Hell’s Kitchen” intr-o amintire memorabila. Precum dirijorul unei orchestre simfonice, care tine in mana bagheta dirijorala, asa si eu transform „iadul” intr-o armonie perfecta. Maitre D’ este acea persoana ce are functia unui ambasador, el fiind „de facto” o persoana cu un nivel de pregatire profesionala superioara. In fiecare zi, inaintea deschiderii restaurantului, el are si alte indatoriri”, a marturisit Virgil Manescu.

Aflat la prima sa productie de televiziune, lucru care il face sa fie extrem de fericit ca toate proiectele sale si anii prelungiti si intensi de studiu dau rezultate, Virgil se mandreste cu o adevarata traditie in familia sa in ceea ce priveste munca in alimentatia publica.
„Participarea la „Hell’s Kitchen – Iadul Bucatarilor” este o experienta colosala, era de fapt aproape singurul lucru ce nu era bifat in „agenda” mea. In familia mea totul a inceput cu strabunicul meu, marele comerciant si viceprimar al Capitalei, Iorgu C. Steriu, aroman la origine, patronul a doua restaurante bucurestene celebre in perioada interbelica. Luand urmele tatalui sau, de asemenea patron de local in Bucurestiul anilor 1870, el deschide prima locatie mai importanta, numita gradina-restaurant Carpati, in 1916, situata pe locul actualului bloc cu libraria Eminescu. De asemenea, deschide celebrul restaurant Luzana, pe Strada 11 iunie (o zona in care in perioada interbelica se aflau mai multe gradini-restaurant). Localul era frecventat des de protipendada bucuresteana, de la ministri pana la scriitori. Localul apare mentionat in nenumarate scrieri, precum „Aquaforte”, de Eugen Lovinescu si „Patul lui Procust”, de Camil Petrescu. Restaurantul Luzana era la data deschiderii unul dintre cele mai dotate din epoca, cu masina de spalat vase, masina de curatat cartofi, masina de taiat paine, spalatorie, etc. Meniul era preponderent romanesc, cu pui la ceaun cu mujdei si mamaliguta, mititei, specialitati de peste. Muzica era asigurata de lautari celebri in epoca, precum Manole Ciolac, Petre Urziceanu, Grigoras Dinicu si locul era frecventat de personalitati ca George Enescu sau Ionel Teodoreanu. De asemenea, din partea tatalui, strabunicul Manescu Vasile detinea un restaurant in centrul Tulcei, „La crapul auriu”, cunoscut si sub numele „Obloane rosii”, restaurant ce a functionat in perioada interbelica si dupa, pana prin anii ’50”, a povestit Virgil, mandru de mostenirea sa.

Cu joburi diverse, precum somelier, director de restaurant, director de agentie de turism si director de hotel cu licenta internationala, actualmente consultant in alimentatie publica, Virgil Manescu e de parere ca impreuna cu cei trei jurati ai emisiunii, chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu, poate sa schimbe perceptia asupra meseriilor din aceasta sfera.

„Pentru moment profesia de Maitre D’ este privita cu reticenta, ca aproape toate meseriile conexe alimentatiei publice. Relatia mea cu cei trei jurati a fost una de fuziune instanta, confirmand ca atunci cand maestrii se intalnesc lucrurile nu pot decurge decat pozitiv. Cred cu tarie ca noi, generatia noua de profesionisti, avem obligatia morala de a avansa si de a „renaste” aceste nobile profesiuni”, a incheiat Virgil.

blank