Actualitate

Dezvăluiri fără precedent. Suntem mai vulnerabili ca niciodată

Cele mai recente atacuri teroriste soldate cu peste 30 de morţi şi câteva sute de răniţi a au demonstrat că reţele jihadiste îşi văd de treabă în continuare şi sunt capabile să organizeze operaţiuni de amploare sângeroase.

Un reprezentant francez spune că „2015 a fost dificil, dar mă tem ca 2016 să nu fie teribil”, făcând trimitere directă la lupta împotriva terorismului.

„Atacurile de la Bruxelles sunt în mod clar o răzbunare după valul de arestări. Este o escaladare. Ele dovedesc că ei au oameni pregătiţi în orice moment pentru operaţiuni de tip kamikaze, cu armament, explozivi”, spune el care ţine să sublinieze: „Mesajul lor este «suntem în continuare aici, nu ne puteţi aresta»”.

Acesta a mai completat: „În Franţa, dar şi în Europa, există motive de îngrijorare. Vom fi loviţi de un val de terorism foarte puternic, pe care-l vom putea opri doar parţial. Vom prinde unele echipe – nu au avut loc niciodată atât de multe arestări -, dar nu-i vom putea prinde pe toţi. Este imposibil. Suntem depăşiţi”.

blank
blank