Daca esti pasionata de calatoriile cu motorul, stii ca, in cazul unui derapaj sau al unui impact, genunchii si soldul sunt primele care intra in contact cu solul, iar protejarea lor este vitala.

O pereche de pantaloni moto dama, pe langa faptul ca iti ofera o armura suplimentara in zonele critice, sunt impermeabili si te apara de vant si ploaie, iar vara iti ofera o buna ventilatie si previn supraincalzirea. Totodata, sunt flexibili si special conceputi pentru a asigura o pozitie confortabila si, deloc in ultimul rand, te vor face sa arati spectaculos cand mergi cu motorul!

pantaloni moto dama

Iata cele patru tipuri de pantaloni pentru motor din care poti alege!

Blugii moto

Blugii sunt o varianta relativ noua in industria de pantaloni moto de dama si, totodata, in prezent, sunt una dintre cele mai populare alegeri  pentru calatoriile de strada. Acestia au castigat teren datorita stilului casual si a protectiei discrete pe care o asigura. Totusi, sunt pantaloni moto optimizati pentru viteze reduse si de scurta durata si nu ii vei vedea pe pistele de competitii.

Cele mai bune modele sunt dotate cu armura pentru genunchi si sold si au incorporate in tesatura un material rezistent la abraziune, precum kevlarul. Din pacate, nu asigura o buna ventilatie si te poti supraincalzi in ei in zilele de vara si, uneori, nu includ armuri. Chiar si asa, fata de blugii obisnuiti te vor proteja mai bine in majoritatea calatoriilor prin oras.

Pantaloni cu insertii din plasa

Pentru calatoriile din zilele calduroase, ai nevoie de o pereche de pantaloni moto de dama cu insertii de plasa care asigura o buna ventilatie si elimina riscul de supraincalzire. Sunt intariti in zonele critice cu materiale dure si rezistente, deci iti asigura protectia necesara.

Nu vei regasi in aceasta categorie stilul casual al blugilor moto, dar beneficiezi de confort superior, esti protejata de intemperii si vant si ii poti purta in calatoriile lungi, la viteze moderate.

Datorita insertiilor din plasa care nu sunt la fel de rezistente ca alte textile, vei dori sa ii eviti in anotimpurile reci si la cursele de mare viteza.

Pantaloni moto din material textil

Sunt realizati integral din materiale textile, ofera protectie superioara si au numeroase caracteristici. Se pot gasi in variante diferite pentru diverse sezoane, dotati cu hidroizolatii, captuseli termice, materiale absorbante, armuri rezistente si buzunare pentru armuri suplimentare si multe altele.

Daca vrei sa mergi cu viteza si sa faci curse lungi in afara orasului, ai nevoie de acest tip de pantaloni. Insa, daca te indrepti catre pistele de mare viteza, este timpul sa treci la pantaloni moto de dama din piele.

Pantaloni moto din piele

Daca esti genul care zboara ca vantul pe motor, ai nevoie de pantaloni moto din piele, care este un material extrem de durabil si rezistent si te va proteja cel mai bine in cazul unui accident de mare viteza.

Sunt purtati intotdeauna la cursele sportive si, de obicei, fac parte dintr-un costum din doua piese. De asemenea, sunt foarte caldurosi, deci ar trebui purtati doar in anotimpurile friguroase si curse lungi, si, neaparat, la viteze mari.

Fii frumoasa, alege modelul care iti place si in care te simti confortabil, fara a renunta, insa, la protectie si siguranta! Bucura-te de plimbarea cu motorul si poarta pantaloni moto de dama potriviti anotimpului si calatoriei si nu iti risca viata!