Promo

Cum să îți studiezi adversarii la Poker?

Adversarii tăi de la turneul de Poker sunt mai greu de interpretat decât ți-ai fi închipuit? Este foarte important să ții legătura cu aceștia și să nu te hazardezi atunci când comportamentul lor este imprevizibil. Unele strategii care își propun să citească foarte bine comportamentul jucătorilor eșuează deoarece unii profesioniști sunt atât de buni încât încep să aibă un anumit comportament doar pentru a induce în eroare alți jucători. În momentul în care crezi că ai reușit să citești un jucător și să îți dai seama despre stilul său de joc, nu ai făcut defapt decât să descoperi un stil de joc incorect, pentru că așa a intenționat jucătorul. Dar cum poți să îți studiezi mai bine adversarii?

Învață ce înseamnă o mână câștigătoare

Care este situația cu mâinile câștigătoare și cum poți cu adevărat să îți dai seama despre comportamentul unui jucător bazându-te pe modul în care acesta joacă? Păi, pentru a te putea concentra mai mult pe a învăța ce fac ceilalți jucători de la masă, trebuie să delimitezi foarte clar ce înseamnă o mână câștigătoare și ce înseamnă să iei în calcul doar mâini ce pot fi sacrificate. Dacă revendici bonusuri fara depunere în bani cash pe care le folosești pentru a juca Poker, nu vor trece foarte multe minute până vei realiza că atunci când banii sunt obținuți ușor, mâinile contează mult mai puțin pentru toți jucătorii.

 

De aceea este foarte important să înțelegi cum se simte o mână câștigătoare și ce trebuie să faci pentru ca una sau mai multe astfel de mâini să nu îți afecteze stilul de joc. Dacă dintr-un pot de 500 de chipsuri, reușești ca în 3-4 mâini consecutive să ajungi la 15000 de chipsuri, crezi că vei folosi aceeași strategie și gândire pentru următoarele tale mâini? Vei fi mult mai relaxat, iar asta se va vedea foarte bine în modul în care vei gestiona deciziile pentru următoarele tale jocuri și mâini. Deci, trebuie să înțelegi fiecare emoție și senzația care vine la pachet cu orice mână pe care o câștigi. Încearcă să prinzi experiență pentru a înțelege să ignori absolut toate senzațiile oferite de câștiguri.

 

Dar o altă problemă care se ridică când vine vorba despre emoții și senzații în timpul unui turneu de Poker sunt reacțiile naturale pe care le ai atunci când joci. Ești obișnuit să zâmbești sau să te comporți într-un fel anume când câștigi sau când pierzi? Sau există momente în care ticurile nervoase sau ticurile verbale te-ar putea face să dezvălui informații prețioase despre mâinile tale? Râzi fără să te poți controla? Există foarte multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, iar numai antrenamentul și încercările repetate de perfecționare te vor putea ajuta să ajungi acolo unde îți dorești

Urmărește mișcările adversarilor

Un lucru pe care trebuie să îl urmărești la adversarii tăi sunt obiceiurile și comportamentul involuntar care de obicei este foarte simplu de recunoscut și ceea ce îl face special este faptul că nu poate fi controlat decât foarte greu și numai prin sute de ore de antrenament. Avem și un exemplu potrivit pentru tine, iar acesta este înroșirea obrajilor sau a urechilor. În momentul în care simți o presiune, ai o carte bună sau pur și simplu se întâmplă ceva în mintea ta, corpul tinde să se exteriorizeze singur, iar pulsul ridicat și toate tensiunile pe care le simți se transformă în semnale exterioare pe care adversarii tăi le pot vedea. Printre aceste semnale se află și înroșirea obrajilor sau a urechilor.

 

Nu uita că este foarte important să obții cât mai multe informații despre toți adversarii tăi citind comportamentul fiecăruia și apelând la capacitatea acestora de a se controla. Limbajul corpului este foarte important pentru orice jucător de Poker, dar este și lucrul care face diferența dintre un joc de succes și un turneu pierdut.

Indicii ce au legătură cu numărul de chipsuri

Dacă numărul de chipsuri este ceva important pentru tine, cu siguranță va trebui să fii foarte atent la momentele în care adversarii tăi încearcă să se folosească de o strategie care implică în mod direct toate grămezile tale de chipsuri. Toate deciziile pe care aceștia le iau în legătură cu numărul de chipsuri ale adversarilor este un indiciu pentru tine.

Jucătorul din fața ta a cerut ca toate chipsurile să îți fie numărate? Atunci cu siguranță este timpul să te gândești la intențiile sale. Poate că acesta încearcă să te intimideze sau să vadă care sunt reacțiile tale, deci trebuie să îți păstrezi calmul indiferent de ce decizii ia adversarul.

Concluzie

Dacă plănuiai să fii mult mai atent la deciziile pe care le iau adversarii tăi, atunci ai reușit încă o dată să faci diferența dintre un jucător profesionist care are rezultate și unul pe care nu îl vei vedea niciodată în clasamentul celor care iau un premiu acasă.

 

 

 

 

 

 

 

blank