Life

Cum să alegi un scarificator pentru gazon

Te-ai întrebat de multe ori de ce gazonul vecinului arată impecabil? Cum a reușit să-l facă să arate așa? Ce fel de scarificator a folosit?

În prezent, există multe tipuri de scarificatoare pentru gazon. Acestea sunt echipamente ideale pentru îngrijirea corespunzătoare a gazonului astfel încât să arate mereu frumos. În plus, îl ajută să crească sănătos, omogen și să fie plin de vitalitate. Prin urmare, este foarte important să știi cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru grădina ta.

 La ce folosește un scarificator de gazon

Acesta zgârie suprafața gazonului datorită unei role cu o serie de lame sau dinți. Rolul său este de a curăța gazonul de frunze moarte sau orice alte resturi de plante.

Dacă nu-ți scarifici gazonul o dată sau de două ori pe an, îi reduci densitatea. Uneori vor apărea zone moarte sau gălbui pe suprafața sa. Chiar și ciuperci sau buruieni care vor contribui la deteriorarea lui.

Tipuri de scarificatoare pentru gazon

Scarificator manual

Scarificatoarele manuale sunt cele mai simple și mai economice produse dintre toate ce pot fi găsite pe piață. Mai exact, aceste scarificatoare sunt potrivite pentru suprafețe de gazon mai mici de 50 de metri pătrați, cum ar fi, de exemplu, grădinile care înconjoară casele. Pentru zonele mai mari este mai bine să optezi pentru unul automat. Evită să folosești un scarificator manual dacă ai probleme cu spatele. În plus, folosindu-l pe suprafețe mari, rezultatul nu va fi unul omogen.

Scarificator electric

Acest tip de scarificator este cel mai potrivit pentru gazonele între 100 și 500 de metri pătrați. Face foarte puțin zgomot. De asemenea, necesită o întreținere minimă. Este vital să-i menții dinții sau lamele de electrice curate. Dacă nu ai grijă de el, nu va funcționa la capacitate maximă.

Scarificator pe benzină

Acesta este cel mai puternic tip de scarificator de pe piață. Este perfect pentru uz profesional. De fapt, caracteristicile sale sunt concepute pentru suprafețe mari de teren. Poate fi folosit fără probleme pe suprafețe de peste 5.000 de metri sau mai mult. Deoarece are în interior un motor cu combustie pe benzină, este destul de zgomotos.

În general, atunci când utilizezi un scarificator pe benzină, este indicat să porți protecție auditivă. De asemenea, necesită mai multă întreținere, așa cum este evident. În acest sens, trebuie să-i schimbi la timp uleiul și filtrele. Și să-i verifici bujiile.

Alți factori care trebuie luați în considerare la alegerea scarificatoarelor de gazon

Adâncimea de scarificare. Trebuie să ții cont de cât de adânc scarifică gazonul. În acest sens, ar trebui să afli capacitatea de penetrare a echipamentului. Aceasta variază în general de la 2,5 cm la 5 cm. În cazul unor scarificatoare electrice sau pe benzină poți regla adâncimea în funcție de nevoile gazonului.

Lățimea de tăiere. Nu uita de lățimea de tăiere. Cu cât este mai mare, cu atât poți economisi mai mult timp, deoarece vei termina de scarificat gazonul mai repede.

Materiale de scarificare. Asigură-te, de asemenea, că lamele sau dinții sunt fabricate din oțel ușor sau inox.

Rezervor de colectare. Un rezervor de colectare rigid va fi întotdeauna mai ușor de golit, curățat și înlocuit.

Pe scurt, deși există multe tipuri de scarificatoare pentru gazon, cu siguranță ți-ai dat seama deja care dintre ele este cel mai potrivit pentru tine.

Așadar, ce echipament de scarificare alegi? Manual, electric sau pe benzină? Apropo, dacă ai nevoie de piese motocultor, caută-le în magazinele online. Sigur vei găsi ce ai nevoie. Spor la cumpărături!

 

blank