război mondial
Life

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume. De altfel, Biblia cuprinde anumite indicii legate de izbucnirea unor unui război mondial. Aceste date au stârnit deja îngrijorare în rândul creștinilor.

Semne legate de izbucnirea unui nou război mondial

Conflictul dintre Rusia și Ucraina, precum și tensiunile dintre Israel și Hamas ar fi două semne mari de îngrijorare. Mulți oameni consideră că acestea ar fi începutul unei bătălii, care ar putea fi extinsă în întreaga lume.

război mondial

De altfel, incendiile de vegetație, precum cele din Grecia, conflictele între state, controversele legate de ideologia identității de gen sunt alte aspecte care stârnesc îngrijorare. O parte dintre creștini le consideră semne clare ale Apocalipsei. De altfel, Biblia conține anumite pasaje sugerează posibilitatea ca omenirea să treacă printr-un alt război mondial.

Ce spune Biblia

Pasajele precum Matei 24:6-7, unde Iisus avertizează cu privire la „războaie și zvonuri de războaie” ridică numeroase semne de întrebare. De asemenea, pasajul din Apocalipsa 9:14-18, care descrie o mare confruntare finală, este interpretat ca o profeție.

În cartea Apocalipsa, apostolul Ioan prezintă o serie de viziuni legate de a doua venite a lui Iisus Hristos și sfârșitul lumii. Printre acestea, războiul ocupă un loc central, fiind o temă amintită de la capitolul 6 până la 19.

Alte semne legate de izbucnirea unui război mondial

În Vechiul Testament sunt relatate numeroase conflicte de război. Printre acestea se numără luptele de cucerire ale poporului Israel, precum și tensiunile majore din vecinătate. Acestea sunt prezentate ca fiind rezultatul răzvrătirii împotriva lui Dumnezeu.

război mondial

În schimb, în Noul Testament, toleranța, smerenia, pacea și dragostea față de aproapele sunt aspectele principale. Acestea au fost transmise celor 12 Apostoli și propovăduite în întreaga lume. Totodată, Apocalipsa aduce în prim plan o serie de viziuni legate sfârșitului lumii. Astfel, acestea sunt văzute ca adevărate profeții despre un război mondial.

blank