Pentru mulți dintre noi, nu există o modalitate mai bună de a începe ziua decât cu o porție consistentă de clătite americane pufoase.

Zilele de weekend cu adevărat devin mai relaxante dacă le începem cu clătitele noastre favorite, indiferent că le servim cu ciocolată, dulceață sau sirop de arțar. Pentru un mic dejun ușor și delicios, ne putem baza pe Thermomix pentru a prepara clătite groase, pufoase, care absorb perfect o cantitate generoasă de miere, sirop de arțar, dulceață și orice altceva ne mai poftește inima.

Pentru a pregăti clătite americane pufoase la Thermomix, avem nevoie de făină albă de grâu, praf de copt, zahăr, lapte, ouă și puțin unt. Cu siguranță, putem face clătite delicioase și fără gluten, caz în care vom înlocui făina de grâu și praful de copt cu alternative fără gluten.

  • Modalitate de preparare clătite americane pufoase

Ingrediente: 30 grame de unt, 225 grame făină de grâu, 1 lingură praf de copt, 1 linguriță zahăr tos (opțional), 2 ouă, 250 ml lapte și unt pentru uns tigaia.

Instrucțiuni: Puneți untul în Thermomix și gătiți timp de 2 minute, 60 de grade, viteza 2 pentru ca untul să se topească. Adăugați făina de grâu, praful de copt, zahărul tos, ouăle și laptele în vasul Thermomix și amestecați timp de 10 secunde la viteza 4. Dacă este necesar, mai amestecați încă 10 secunde la viteza 4 pentru a obține o compoziție uniformă. Lăsați amestecul de clătite să se odihnească timp de aproximativ 20 de minute. Preîncălziți apoi o tigaie mare antiaderentă la foc mediu și adăugați puțin unt cât să acopere tigaia. Turnați un polonic din compoziția de clătite și gătiți aproximativ 2 minute sau până când încep să se formeze bule. Întoarceți clătita și gătiți încă 1 minut. Transferați clătitele într-o farfurie și repetați până când terminați toată compoziția de clătite.

  • Topping-uri potrivite pentru clătitele americane

Când vine vorba de servirea clătitelor, fiecare avem propriile preferințe. Unora le place să servească clătitele cu ciocolată, altora le plac clătitele americane numaidecât cu sirop de arțar și fructe de pădure. Totuși, clătitele pot fi servite și cu miere de albine și mix de nuci mărunțite (nuci românești, migdale, caju, dar și cu semințe de cânepă), felii de banane, gem de căpșuni, peltea de gutui, nutella, banane și nutella sau cu lămâie și zahăr.

  • Trucuri pentru cele mai pufoase clătite americane

Când spunem clătite americane, spunem clătite groase și pufoase. Pentru asta, este bine să lăsați compoziția de clătite să se odihnească timp de 15-20 de minute înainte de a coace clătitele. Acest pas nu este obligatoriu, dar cu siguranță se va merita.

Selectați o temperatură medie / scăzută la aragaz. Pe măsură ce clătitele se umflă sub acțiunea prafului de cop, este bine să le gătiți la foc mic pentru a vă asigura că se gătesc uniform.

Nu amestecați prea mult compoziția.

Adăugați puțin unt sau ulei după ce coaceți fiecare clătită. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți ghee sau unt nesărat.

Iar dacă nu v-ați gândit la asta, este bine de știut că putem congela clătitele.