Promo

Cele mai populare procedee de estetică dentară

Estetica dentară este o ramură a stomatologiei moderne care se ocupă de îmbunătățirea aspectului vizual al dinților, pentru a avea un zâmbet frumos, plin de încredere.

Deși în plină dezvoltare și de o adevărată utilitate în zilele noastre, estetica dentară încă mai prezintă ușoare nedumeriri în legătură cu ce este și la ce ne poate ajuta.

În continuare, îți prezentăm cele mai populare procedee de estetică dentară, la ce sunt folosite și care sunt principalele lor avantaje.

Albirea dentară

Printre cele mai cunoscute procedee de estetică dentară se află albirea dinților. Cu toții ne dorim dinți mai albi și sănătoși, iar această soluție simplă și rapidă se practică în orice cabinet stomatologic. 

Procedura poate elimina petele dentare, cauzate de alimentație de-a lungul timpului, iar tu poți avea dinți cu până la 5-6 nuanțe mai albi! Principalul avantaj al albirii este costul scăzut comparativ cu alte procedee de estetică dentară.

Purtarea unui aparat dentar

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu îndreptarea dinților și corectarea zâmbetului, astfel încât acesta să fie unul sănătos, dar și estetic. 

Aparatele dentare există într-o gamă variată, de la aparate mobile sau fixe, din metal, ceramică sau safir, până la aparate puțin vizibile sau chiar invizibile, cu brackeți poziționați pe spatele dinților.

Pe lângă aspectul frumos al zâmbetului, îndreptarea dinților implică și îmbunătățirea igienei orale, a funcționalității întregii guri, previne apariția cariilor, a parodontozei și a altor afecțiuni stomatologice.

Fațetarea dentară

Pentru un zâmbet perfect, de revistă, există opțiunea fațetelor dentare! Această tehnică este mai nouă, comparativ cu celelalte, dar rezultatele sunt spectaculoase și durata procedurii este una scurtă.

Fațetarea dentară este minim invazivă și rezolvă cu succes o gamă variată de probleme inestetice ale dinților, precum înghesuiri ale acestora, pete dentare sau spații interdentare. 

Spre deosebire de albire, fațetarea produce efecte de lungă durată, de până la 20 de ani, iar fațetele sunt realizate din materiale compatibile cu smalțul dinților, care nu afectează sănătatea acestora pe termen lung. 

Fiind realizate în laborator, cu ajutorul unor tehnologii avansate, fațetele se aplică pe dinți, iar alegerea materialului se discută cu medicul stomatolog în funcție de caz. Spre exemplu, există fatete dentare din zirconiu sau compozit, care sunt foarte rezistente și calitative. 

Aplicarea implanturilor dentare

Implanturile dentare sunt folosite pentru înlocuirea dinților lipsă, sunt o soluție rapidă și confortabilă de refacere a danturii. Implantul nu doare, zona intervenției se vindecă repede, iar tratamentul este unul minim invaziv. 

Implanturile dentare sunt alcătuite din materiale diverse, dar calitative, precum ceramică sau metale, sunt foarte rezistente în timp și se comportă exact ca dinții naturali. Într-un timp foarte scurt, uneori fiind necesară o singură vizită la stomatolog, poți reda frumusețea zâmbetului tău.

Indiferent de serviciul de estetică dentară pe care îl alegi, primul pas înainte de orice intervenție este să te consulți cu medicul stomatolog, pentru a lua cea mai bună decizie pentru zâmbetul tău.