Promo

Cele mai la îndemână remedii pentru arsuri de stomac

Tuturor ni se întâmplă să resimțim unoeri neplăceri stomacale. Acestea ar putea fi atribuite unei mese copioase, a mâncatului prea mult sau prea repede, la fel cum ar putea fi și un semn al unei probleme gastrointestinale mai serioase, caz în care este imperios necesar consultul unui medic specialist.

În acest articol ne vom apleca atenția asupra așa-ziselor arsuri la stomac și vom evidenția mai multe remedii la îndemnă care pot ameliora senzația de disconfort după masă.

 

Fiecare dintre acestea sunt – sau conțin – ingrediente care, în mod normal, se regăsesc în orice bucătărie. În timp ce unele pot oferi o ușurare instantanee, altele ar putea necesita puțin timp pentru a-și manifesta efectul.

 

Banane

 

Consumul de banane este unul dintre cele mai bune remedii pentru refluxul acid, întrucât acestea au capacitatea de a ameliora senzația de arsură din stomac. Acest lucru se întâmplă pentru că bananele sunt bogate în fibre alimentare și substanțe nutritive care contribuie la reducerea acidității și a gazelor.

 

Suc de lămâie

 

Se știe că sucul de lămâie, atunci când este luat cu un pahar de apă fierbinte pe stomacul gol, calmează simptomele refluxului acid după mesele copioase și reduce arsurile la stomac, precum și crampele abdominale.

 

Ghimbir

 

Conține proprietăți antiinflamatorii, așa că dacă ai de-a face cu senzașia de greață sau cu reflux acid, ghimbirul poate acționa cu efect calmant asupra stomacului.

 

Oțet de mere

 

Dacă te confrunți cu gaze în exces, aciditate sau arsuri la stomac, poți încerca să iei trei lingurițe de oțet de mere cu apă călduță. Oțetul de mere este binecunoscut pentru aportul său în combaterea arsurilor la stomac, precum și a altor probleme  de natură digestivă.

 

Suc sau gel de Aloe Vera

 

Consumul de  suc sau gel de aloe vera  înainte de mâncare ajută la ameliorarea simptomelor cauzate de arsurile stomacale. Acest remediu este extrem de eficient datorită prezenței antrachinonelor din Aloe Vera, care au efecte laxative, dar și detoxifiante. Aloe Vera crește, de asemenea, conținutul de apă din stomac și intestine, facilitând astfel hidratarea și asigurând o mai bună excreție a scaunelor.

 

Busuioc

 

Frunzele de busuioc conțin proprietăți terapeutice care pot ajuta la ameliorarea gazelor, acidității și a greții. Poți spăla frunzele și apo le poți mesteca, dar le poți și usca pentru a obține o pudră pe care să o amesteci apoi împreună cu o lingură cu apă.

 

Ceai verde

 

Ceaiul verde poate fi amestecat cu miere într-o cană cu apă fierbinte. În acest fel, poate ține la distanță episoadele de arsură la stomac. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și, prin urmare, este benefic pentru întregul organism. Prin multiplele sale proprietăți antiinflamatorii, calmează simptomele refluxului acid.

 

Iaurt

 

Iaurtul ajută la calmarea oricărui disconfort în interiorul și în jurul mucoasei stomacale. Probiotic natural, iaurtul reglează nivelul de bacterii benefice în intestin, pentru menținerea imunității stomacului. De asemenea, conține o mulțime de proteine ​​care îmbunătățesc digestia.

 

Pastile pentru arsuri la stomac

 

În afară de acestea, îți recomandăm să încerci și un supliment nutritiv dedicat protejării stomacului. Poți alege un Probiotic + Prebiotic sau un produs bazat pe extracte naturale pentru ca sănătatea ta digestivă să primească impulsul de care are nevoie. În plus, acestea te vor ajuta la neutralizarea toxinelor, la îmbunătățirea metabolismului și la prevenirea altor probleme legate de intestin.

blank