Actualitate

Cartierul Bucureștii Noi a fost integral cadastrat de către specialiștii administrației locale a Sectorului 1

Specialiștii din administrația locală a Sectorului 1 au finalizat cadastrarea integrală a cartierului Bucureștii Noi în această săptămână. Potrivit unui anunț făcut de primarul Clotilde Armand, peste 100 de străzi care au fost cadastrare vor fi supuse unor lucrări de investiții. Documentația a fost trimisă către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București pentru a fi avizată și înregistrată în evidențele de carte funciară, a comunicat Primăria Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.

În ultima perioadă am descoperit mai multe cazuri flagrante în care antreprenorii au ocupat abuziv domeniul public. În lipsa cadastrului, domeniul public a ajuns pradă pentru rechinii imobiliari. Nu vorbim doar de mici bucăți din preajma străzilor – pe care intenționăm să le modernizăm sau din spațiile verzi.
Urmează să emit dispoziții de desființare a acestor imobile, voi reveni în următoarea perioadă cu exemple concrete, a spus primarul Clotilde Armand într-o postare pe pagina de Facebook.

În urmă cu doi ani, doar 5% din domeniul public al Sectorului 1 a fost cadastrat, ceea ce a determinat Primăria Sectorului 1 să inițieze un program amplu de cadastrare a întregului sector. Pentru aceasta, administrația locală a constituit o echipă specializată care lucrează la cadastrarea zonelor administrative. Potrivit declarațiilor făcute de Clotilde Armand, această metodă a fost preluată și de alte UAT-uri, iar specialiștii PS1 se ocupă de digitalizarea informațiilor pentru realizarea unei hărți în format GIS.

Cartierele Aviației și Pajura au fost primele complet cadastrare, iar pentru cele peste 100 de străzi care au fost incluse în procesul de cadastrare, se planifică derularea unor proiecte de investiții, conform anunțului făcut de Clotilde Armand.

Domeniul public era cadastrat în proporție de 5%. Așa că am dezvoltat o metodă inovativă care a fost preluată și de alte UAT-uri. În același timp, specialiștii primăriei digitalizează informația pentru a obține hărți în format GIS. Primele cartiere cadastrate complet au fost Aviației și Pajura.
În plus, am cadastrat peste 100 de străzi pe care urmează să intervenim cu lucrări de investiții în momentul în care avem votul în Consiliul Local. Primăria Sectorului 1 administrează un domeniu public uriaș: peste 1.000 de străzi, 1.200 de imobile și 500 de hectare de spații verzi.

Potrivit declarațiilor lui Clotilde Armand, pentru a se realiza investiții în străzile din administrația PS1, este necesar ca acestea să fie cadastrate, conform prevederilor Codului Administrativ.

Citește și  Klaus Iohannis Legea se aplică, se impune, nu se discută. Suntem campionii amenzilor
blank
blank
blank