Cel mai recent discurs al președintelui Klaus Iohannis, în care acesta avertiza locuitorii că „Legea se aplică, se impune, nu se discută”, a atras atenția și politicienilor, nu doar românilor de rând. Reprezentanții ALDE sunt parțial de acord cu vorbele șefului statului însă au și câteva amendamente. „În teorie așa trebuie să fie. Dar, când tu ca stat nu oferi cetățenilor tăi echipamente de protecție, asta cum se mai numește?“, se întreabă politicienii Alianței Liberalilor și Democraților.

Constituția României la articolul 34, alin. (2) precizează foarte clar că: „Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice”.
Statul român până acum are o mare problemă în a asigura echipamentele necesare medicilor pentru a se proteja în fața coronavirusului. În același timp, statul român are o problemă în a asigura propriilor cetățeni teste pentru coronavirus!

Da, domnule Klaus Iohannis, legea se aplică, se impune, nu se discută, dar la fel trebuie să se întâmple și cu legea fundamentală a statului român.
În același timp, cifrele acestei zile sunt cele prezentate de președintele Iohannis. Adică, 870.000 de acțiuni de control, controale de tot felul (de la începutul stării de urgență) și peste 78.000 de amenzi.

Domnule Klaus Iohannis, cifrele cu care trebuia să vă lăudați erau altele: peste 870.000 de echipamente de protecție pentru medici, 78.000 de teste pentru coronavirus.
Dar asta nu se poate! Pentru că guvernul Orban nu are de nici unele!
Necesitățile țării nu sunt amenzile pe bandă rulantă! Necesitățile țării sunt reprezentate de echipamentele de protecție și de teste pentru coronavirus! Necesitățile țării sunt pentru a ne apără cu toții împotriva acestui virus!“, se arată într-o postare a formațiunii