Promo

Care sunt atributiile unui OIREP si cum te poate ajuta din punct de vedere legislativ?

Conform statisticilor intocmite de reprezentantii Uniunii Europene, Romania a fost codasa in ultimii ani cand vine vorba despre tot ce presupune reciclare, dar si partea de rapoarte mediu.

Acesta este motivul pentru care autoritatile nationale si-au intensificat actiunile in acest domeniu, urmarind indeaproape modul in care persoanele juridice gestioneaza deseurile pe care le produc ori pe care le importa si pe care apoi le introduc pe piata din Romania. Conform legislatiei in vigoare, esti obligat sa te ocupi anual de reciclarea unei cantitati care sa fie direct proportionale cu cantitatea de deseuri pe care ai pus-o in circulatie.

Raportare mediu

In functie de activitatea pe care o desfasori si de produsele pe care produci ori le comercializezi, dupa ce le aduci din strainatate, trebuie sa te asiguri ca anual sau trimestrial trimiti catre Agentia Nationala de Mediu rapoarte prin care sa declari cantitatea de deseuri pe care ai introdus-o pe piata. In functie de aceste informatii, vei sti si care este cantitatea de deseuri pe care trebui sa o reciclezi pentru a fi in conformitate cu legislatia in vigoare.

Reprezentantii unui OIREP stiu exact cand trebuie trimise toate rapoartele de mediu si au grija sa respecte termenele limita. In caz contrar, sanctiuni costisitoare ti-ar fi aplicate.

Gasirea celor mai buni colectori

Un alt serviciu pe care ti-l ofera OIREP-urile este acela de a se ocupa de tot ce inseamna managerierea deseurilor. Specialistii in domeniu cunosc cei mai buni colectori de pe piata din Romania, astfel incat deseurile sa ajunga in final la companiile care se ocupa de revalorificarea deseurilor. De exemplu, sticla poate fi reciclata la infinit, fiind vorba despre o materie extrem de des folosita si care joaca un rol important pentru toata lumea in prezent. Mai apoi, sticla si produsele din cauciuc pot fi si ele revalorificate foarte usor!

Stabiliti impreuna cantitatea deseurilor care sa fie revalorificata

Discutand cu reprezentantii OIREP-ului pe care il alegi, puteti stabili impreuna cantitatea deseurilor care sa fie revalorificata. Mai mult, trebuie sa iei in considerare faptul ca platesti tarife mai mici atunci cand ai nevoie de gestionarea unei cantitati mai mari de deseuri, iar in contractul pe care il inchei trebuie sa te asiguri ca sunt trecute toate informatiile asupra carora cadeti de acord.

OIREP-ul actioneaza in numele companiei tale

Pentru a oferi OIREP-ului puterea de a actiona in numele tau, adica de a gestiona deseurile si de a depune rapoartele de mediu la Autoritatea Nationala de Mediu, este important sa inchei o procura speciala in acest sens. Nu uita, insa, ca este de datoria ta sa te asiguri ca expertii cu care colaborezi isi fac treaba, iar informatiile din acte sunt in conformitate cu realitatea.

Imbunatatirea mediului inconjurator

Revalorificarea deseurilor este esentiala inclusiv pentru protejarea mediului inconjurator. De exemplu, gandeste-te si la faptul ca resursele naturale de materii prime sunt limitate, iar daca nu avem grija de ele, riscam ca intr-un viitor apropriat sa nu mai dispunem de suficiente resurse cu ajutorul carora sa ducem un trai decent. Mai mult, reciclarea are un impact considerabil asupra calitatii aerului si a apei.

Reciclarea deseurilor din plastic reprezinta un proces extrem de important intr-un prezent in care consumerismul a devenit un adevarat fenomen. In calitate de producator sau important trebuie sa te asiguri ca respecti legislatia in vigoare, asa ca nu ezita sa colaborezi cu Ecologic3rambalaje.ro pe termen lung!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

 

 

blank