Beijing
Medical

Autoritățile de la Beijing a anunta ca strategia COVID va dura 5 ani

Autoritățile de la Beijing au stârnit confuzie și îngrijorare după ce au anunțat că politica strictă de „zero Covid” ar putea fi în vigoare în următorii cinci ani, incluzând teste obligatorii în masă și restricții de călătorie.

Anunțul, publicat luni seară, a fost atribuit lui Cai Qi, secretarul de la Beijing al Partidului Comunist Chinez. Textul original spunea: „În următorii cinci ani, Beijingul se va ocupa fără încetare de normalizarea prevenirii și controlului epidemiilor.”

Anunțul a fost postat pentru prima dată de Beijing Daily și republicat de media de stat.

Acesta preciza că autoritățile se angajează „să mențină și să îmbunătățească gestionarea strictă a mecanismului comun de coordonare a prevenirii și controlului, precum și sistemul de răspuns în caz de urgență al orașului, inclusiv cel destinat să oprească circulația și transferul virusului prin izolare, gestionare și control, imediat ce apar cazurile”.

De asemenea, menționa continuarea inspecțiilor stricte ale locuințelor, normalizarea testelor și gestionarea intrărilor și ieșirilor din oraș.

Președintele Xi Jinping a ordonat autorităților să găsească un echilibru între politica „zero-Covid” și creșterea economică.

Anunțul de luni și amendamentul ulterior au stârnit furie și confuzie în rândul locuitorilor din Beijing. Majoritatea comentatorilor de pe rețelele de socializare nu păreau surprinși de perspectiva continuării sistemului pentru încă o jumătate de deceniu, dar puțini au fost cei care au susținut ideea.

Unii observatori au sugerat că sintagma „cinci ani” este un termen folosit adesea în anunțurile guvernamentale, existând speranța că a fost adăugată în mod eronat de editorul inițial al anunțului – Beijing Daily.