Promo

Accesorizarea unei ținute casual: 3 secrete de stil

Stilul casual se numără printre cele mai îndrăgite în zilele noastre, datorită modului original în care îmbină confortul cu adaptabilitatea. Deși se presupune că în general e format doar din haine comode și lejere, un stil relaxat de acest tip nu e lipsit de feminitate sau de originalitate. Mai mult, poți purta cu succes îmbrăcăminte casual și la serviciu sau la întâlnirile ceva mai formale, de tip business.

Totul este să alegi acele piese vestimentare care să-ți asigure lejeritatea dorită, dar și anumite elemente interesante care o pot personaliza. Din acest punct de vedere, accesoriile sunt esențiale pentru a crea o ținută casual reușită. 

Iată trei secrete de stil prin care poți accesoriza oricând cu succes vestimentația în stil casual. 

Alege pantofi confortabili

Printre elementele care definesc în mod distinct stilul casual se numără încălțămintea confortabilă. Poți purta pantofi casual sau ghete comode în orice combinație, fie că îi asortezi cu pantaloni, rochii sau fuste.

De exemplu, pantofii cu talpă joasă, în stil Oxford, sunt definitorii pentru un stil casual perfect. Aceștia sunt potriviți atât cu rochii cu aspect loose sau ușor cambrate pe corp, cât și cu jeanși sau pantaloni cropped. Oricare dintre aceste combinații este extrem de confortabilă și, în același timp, foarte șic.

La fel, ghetele înalte sau de lungime medie și închise cu șireturi pot fi purtate atât cu pantaloni, cât și cu fuste scurte sau ușor evazate. Acestea, dar și orice fel de sneakerși sunt o combinație ideală alături de un cardigan lung și cu linie clasică, într-o singură culoare. Nu uita și de o beretă cool sau de un fular tricotat și colorat pentru a-ți individualiza ținuta!

Accesorizează minimalist

O ținută casual nu are nevoie de foarte multe accesorii sau bijuterii. Ceea ce este mai important, în schimb, este ca acestea să fie cât mai originale. În acest fel, îți vei  personaliza în mod unic ținuta.

Astfel spus, în zilele obișnuite de la job poartă un colier sau un set de brățări discrete pentru o ținută cu pantaloni și sacou. În schimb, poți crea un look original cu un colier supradimensionat, tip statement, pentru întâlnirile de după job cu prietenii, de exemplu. 

Poartă ochelari de soare 

Nu în ultimul rând, ochelarii de soare sunt accesoriile de nelipsit pentru ținute casual. De firme renumite sau nu, cu forme clasice sau neobișnuite, ochelarii sunt accesorii comode și fancy, elegante și practice.

 

Ochelarii se dovedesc un accesoriu trendy pentru orice fel de outfit în stil casual. Și asta nu doar datorită confortului, ci mai ales modului în care pot individualiza ținuta prin aspect lor original și cool. Ca accesoriu, ochelarii au puterea de a pune în valoare un stil vestimentar original și unic. În plus, sunt necesari oricând pentru protecția oferită ochilor, atât iarna cât și vara.

 

Deși pare simplu sau nepretențios, stilul casual este unul plin de feminitate, pe care îl poți accesoriza după preferințe și imaginație. Ține cont de recomandările de mai sus și-ți vei crea ținute pline de rafinament și eleganță!