Gabriela Szabo
Actualitate

Gabriela Szabo se întoarce cu decizie judecătorească în fruntea CSM București. în 2018, ea si-a acordat singură prime de 40.000 de euro

Gabriela Szabo a anuntat, miercuri, pe contul personal de Instagram, ca Tribunalul Bucuresti a anulat detasarea emisa de primarul Capitalei, Nicusor Dan, si a decis reincadrarea sa in functia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti.

De asemenea, primarul general al Municipiului Bucuresti a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale si la plata cheltuielilor de judecata.

„La data de 23.11.2022 a fost pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Contencios Administrativ si fiscal hotararea in prima instanta prin care a fost anulata dispozitia de detasare nr. 1245 emisa de Primarul Dan Nicusor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anuntarii acesteia pe o retea de socializare. Suplimentar obligatiei stabilita de instanta in sensul incadrarii Gabrielei Szabo in functia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, paratul primarul general al Municipiului Bucuresti a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale si la plata cheltuielilor de judecata”, mentioneaza Gabriela Szabo in mesajul postat pe site-ul de socializare.

La 3 iunie 2022, primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca Gabriela Szabo, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, va fi detasata la conducerea Centrului Dalles, iar in locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncti. El a sustinut la momentul respectiv ca staff-ul de conducere al clubului a ratat obiective competitionale, a determinat plecarea unor oameni valorosi si a avut un management „defectuos”.

De altfel, la 21 noiembrie 2022, Nicusor Dan a informat intr-un mesaj publicat pe un site de socializare ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru nereguli depistate la CSM Bucuresti ca urmare a unei verificari a Corpului de Control care a vizat activitatea clubului in perioada 2017-2022.

Potrivit edilului, CSM a platit, in 2018, prime in valoare totala de 1.076.330 de lei unor angajati care nu aveau dreptul la acesti bani, mai exact personalului administrativ.

El sustine ca, din suma achitata personalului administrativ, 190.965 de lei au fost incasati in mai multe transe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub forma de prima. „Totodata, Corpul de Control a identificat si un posibil conflict de interese generat de un contract incheiat de conducerea clubului in 2018 cu o firma cu care Gabriela Szabo a incheiat ulterior, in acelasi an, un contract de cesiune de drepturi de autor. Pe langa aceste probleme, s-au constatat si ca reorganizarile succesive ale institutiei, facute in 2017-2019, au fost deficitare, neducand la o imbunatatire a activitatii”, a explicat primarul pe Facebook.

blank