Polițistul
Actualitate

Polițistul care a lovit mortal o fetiță pe trecerea de pietoni nu a fost încă pus sub învinuire

Polițistul care a provocat accidentul mortal de joi, soldat cu moartea unei fetițe și rănirea alteia, nu a fost încă pus sub învinuire.

Polițistul nu a fost pus momentan sub învinuire. Vineri dimineață el a fost chemat la sediul central al Brigăzii Rutiere din București pentru a asista la evaluarea autospecialei pe care o conducea în momentul accidentului, însă activitatea nu a mai avut loc, conform surselor, întrucât ancheta a fost preluată de Parchetul Sectorului 1 și este necesar avizul procurorului de caz.

La sediul parchetului, a avut loc o ședință pentru stabilirea pașilor din anchetă, urmând ca vineri să aibă loc primele audieri, au mai spus sursele citate.

Accidentul s-a produs joi, pe strada Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, și s-a soldat cu decesul unei fetițe în vârstă de 13 ani. Familia Raisei este devastată de moartea fetei. Oamenii au început să aducă lumânări și jucării la locul tragediei.

Ce spun oamenii legii

Deși Poliția a precizat că polițistul avea pornite semnalele luminoase la mașină, în comunicatul respectiv nu a menționat nimic despre cele sonore.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza Sectorului 1. Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii. Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, se arată într-o informare a Poliţiei.

blank