De aproape 20 de ani, un cetăţean german în vârstă de 74 de ani, Dieter Stanzeleit, încearcă să convingă – încercări inutile, până acum - instanţele că el e fiul ilegitim al regelui Mihai.
Actualitate, Stiri

Un neamţ de 74 de ani cică e fiul regelui Mihai!

Un neamţ de 74 de ani cică e fiul regelui Mihai!

De aproape 20 de ani, un cetăţean german în vârstă de 74 de ani, Dieter Stanzeleit, încearcă să convingă – încercări inutile, până acum - instanţele că el e fiul ilegitim al regelui Mihai.
De aproape 20 de ani, un cetăţean german în vârstă de 74 de ani, Dieter Stanzeleit, încearcă să convingă – încercări inutile, până acum – instanţele că el e fiul ilegitim al regelui Mihai.

De aproape 20 de ani, un cetăţean german în vârstă de 74 de ani, Dieter Stanzeleit, încearcă să convingă – încercări inutile, până acum – instanţele că el e fiul ilegitim al regelui Mihai. Acum el a depus la judecătoria sectorului 1 o cerere prin care solicită un test de paternitate, căci, zice el, are dovezi destule care să ateste că e fiul Maiestăţii sale. Şi, deci, pe baza acestor dovezi, el doreşte să fie făcut părtaş la împărţirea averii Casei Regale! Dieter Stanzeleit susţine că regele Mihai ar fi avut în 1939 o căsătorie secretă, el fiind rodul iubirii din acea căsătorie şi că s-ar fi născut la Sinaia, în timpul căsătoriei Regelui Mihai cu o descendentă a Casei Regale din Marea Britanie, căsătorie ce ar fi urmat să asigure neutralitatea României în caz de război. Din motive obiective, cum ar fi executarea mamei de către GESTAPO, spune neamţul, el, la o vârstă fragedă, ar fi fost apoi încredinţat unei familii germane. În anul 2009, Dieter Stanzeleit, care afirmă că regele Mihai l-a botezat cu nume româneşti, Nicolae Vasile, a scris o carte numită „Regina pierdută”, în care îşi dezvăluia originile, un an mai târziu declarând pentru ziarul Naţional: „Sunt Nicolae Vasile de Alba Iulia, fiul regelui Mihai al României şi al Nerissei Bowes-Lyon, rudă de sânge a reginei-mamă a Angliei. M-am întâlnit cu tatăl meu la Bucureşti, la Cimitirul Eroilor, a fost amabil cu mine. Tot atunci am vorbit şi cu regina Ana, în acelaşi climat amical. Doar principesa Margareta m-a repezit, nu voi şti niciodată ce are cu mine. Cred că tata, care este acum un om în vârstă, este manipulat. În ceea ce priveşte titlul meu, nu pot renunţa la el niciodată„. Totuşi, oficial, Regele Mihai s-a căsătorit în exil, la Atena, cu Ana de Bourbon-Parma, fiica Prinţesei Margaret, a Danemarcei. Cei doi au împreună cinci fiice: Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria. De asemenea, Regele Mihai are cinci nepoţi, iar Nicolae, fiul Principesei Elena, a primit titlul de Alteţă Regală şi Principe al României în anul 2010, cu ocazia împlinirii vârstei de 25 de ani. Iată, însă ce a dat publicităţii Marilena Rotaru, realizator tv şi regalistă declarată:

 

Falsul print a fost demascat.
Justitia elvetiana nu-l recunoaste pe Dieter Stanzeleit ca fiu al Regelui Mihai I.
Stanzeleit pretinde ca este rodul unei idile dintre Nerisa Jane IreneBowes-Lyon si M.S. Regele Mihai I al Romaniei. Nerisa ar fi nascut, in 1939, un baiat, la spitalul manastirii din Sinaia. Numai ca Nerisa Jane Irene Bowes-Lyon nu a parasit niciodata Marea Britanie, unde a si murit in 1986. Mama lui Dieter a fost internata la varsta de 11 ani la un sanatoriu de boli nervoase. Curtea de Justitie din Geneva a respins luna trecuta recursul cetateanului german Dieter Stanzeleit, cel care pretinde ca este fiul nelegitim al
Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, si l-a obligat la plata sumei de 1000 de franci elvetieni, reprezentand cheltuieli de judecata. Stanzeleitatacase anterior ordonanta OTPI/380/2000, emisa pe data de 4 mai 2000, de presedintele primei instante in dosarul C/3643/2000-6 SP, ordonanta prin intermediul careia i se nega filiatia. Dieter isi porneste actiunea in 1994. Dieter Stanzeleit, in varsta de 60 de ani, a devenit cunoscut in Romania in 1994, cand a inceput o campanie prin care a incercat sa demonstreze ca este fiul nelegitim al M.S. Mihai I de Romania. Eforturile sale s-au materializat in cele din urma printr-o actiune in justitie, in Elvetia, unde acesta a cerut instantei ca Majestatea Sa sa fie supus tuturor expertizelor prin intermeiul carora s-ar putea demonstra paternitatea, inclusiv testul ADN. Stanzeleit pretinde ca mama sa a fost executata de Gestapo. In motivarea sa, petentul a precizat ca a fost adoptat in 1945, in Germania,
de sotii Stanzeleit si ca, in anii ’50, mama lui i-a aratat o fotografie, facuta in Romania, cand era foarte mic, spunandu-i ca este un „print”. In anul 1970, pretinde Dieter Stanzeleit, in timpul unui turneu facut in Balcani, in calitatea de violonist profesionist, a intalnit un fost maresal de la Curtea Regala a Romaniei care l-a recunoscut ca fiu al lui Mihai I. De abia dupa evenimentele din 1989, mai precis, din 1994, pretendentul a inceput sa demaraze o serie de investigatii personale, care sa ii dovedeasca cine este de fapt. De asemenea, se specifica in concluziile Curtii de Justitie din Geneva, Stanzeleit pretinde ca a intrat inposesia unui raport al serviciilor secrete romanesti in care se vorbeste despre faptul ca o tanara din familia regala britanica, pe nume Nerisa Jane Irene Bowes-Lyon, care avea stranse legaturi cu Mihai I, a ramas insarcinata, iar in 1939 a dat nastere unui baiat, la spitalul manastirii din Sinaia. Dieter a adus la dosar si declaratiile catorva persoane care au afirmat ca l-au vazut, in perioada 1943-1944, pe Majestatea Sa Mihai I in compania unui baietel in varsta de 3-4 ani. In 1944, pe 25 august, pretinde Stanzeleit, Nerisa si fiul ei au fost arestati de Gestapo si deportati in Germania, unde, din cauza nationalitatii sale engleze, a fost executata. Iar, in cele din urma, copilul a fost infiat de familia Stanzeleit. Nerisa Bowes-Lyon a fost internata in 1930. In ceea ce priveste pretentiile lui Dieter Stanzeleit, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a afirmat ca nu a cunoscut-o niciodata pe Nerisa si ca nu are alti copii in afara de cei rezultati din casatoria cu Printesa Ana de Burbon-Parma. Mai mult chiar, avocatul Majestatii Sale a adus dovezi ca Nerisa Jane Irene Bowes-Lyon s-a nascut pe 17 februarie 1919, la Londra, si a murit in 1986, intr-o institutie specializata in tratamentul
afectiunilor psihice grave, fara a parasi vreodata Marea Britanie. Mai exact, pretinsa amanta a fost atinsa de o maladie grava congenitala si a fost internata la varsta de 11 ani, impreuna cu verisoarele sale, intr-o clinica de boli nervoase, pe data de 10 decembrie 1930, iar, pe 5 august 1941, a fost transferata intr-un alt sanatoriu. In consecinta, se arata in concluziile instantei, Nerisa nu avea cum sa traiasca la Curtea Regala a Romaniei si nici cum sa fie ucisa de nazisti in 1944, avand in vedere ca a murit in Anglia, in 1986. Astfel, s-a considerat ca recursul lui Dieter Stanzeleit este nefondat.
Marius BATCA

Reiese, care vasăzică – eu aşa concluzionez, că regele Mihai nu poate fi atins şi murdărit în demnitatea lui. Ce îl mână în luptă pe cetăţeanul neamţ? Rămăsese regele fără să-i apară, ca în cazul unor persoane publice de pe la noi, urmaşii ilegitimi. Şi neamţul o fi zis să facă în aşa fel încât să fie şi el în rândul lumii. N.M.

blank