Continut Sponsorizat

7 sfaturi uşor de pus în aplicare pentru o casă organizată

O casă organizată înseamnă un spaţiu mai aerisit, unde te poţi bucura de toate activităţile preferate, de la gătit şi până la sport, relaxare sau chiar lectură. Uneori, păstrarea ordinii poate deveni dificilă, mai ales când achiziţionezi obiecte diverse din ce în ce mai des, de la haine şi până la piese de mobilier. Din fericire, există soluţii ca să te bucuri de un spaţiu aerisit şi ordonat acasă, fără să depui eforturi colosale.

Dacă vrei să ai casa bine pusă la punct, iată 7 sfaturi uşor de pus în aplicare:

Organizează o sesiune anuală de decluttering

Decluttering este un termen modern pentru activitatea de organizarea şi ordonare a spaţiilor. O sesiune de decluttering acasă înseamnă să faci ordine în fiecare colţişor şi să găseşti un loc potrivit pentru fiecare obiect. Este bine să te ocupi de această activitate cel puţin o dată pe an, mai ales dacă îţi doreşti o casă organizată şi bine pusă la punct.

Găseşte un loc potrivit pentru toate categoriile de obiecte

Nu este niciodată o idee bună să pui mai multe tipuri de obiecte la un loc. Încearcă să găseşti un loc adecvat în casă pentru fiecare categorie de obiecte, de la electronice şi până la cărţi, documente esenţiale sau produse de curăţenie. În acest fel, vei ştii exact unde să mergi când ai nevoie de ceva.

Foloseşte cutii sau coşuri de depozitare

Cutiile sau coşurile de depozitare te ajută să păstrezi camerele ordonate, mai ales dacă ai o mulţime de obiecte în casă. Poţi păstra în cutii de depozitare o mulţime de lucruri, de la accesorii şi până la jucării, cărţi, decoraţiuni sau chiar produse alimentare neperisabile. În general, preţul cutiilor sau coşurilor de depozitare este accesibil şi poneste de la câţiva lei per bucată.

Investeşte în dulapuri, comode şi etajere

O casă organizată înseamnă spaţii de depozitare generoase şi bine compartimentate. Astfel, este o idee bună să incluzi în amenajare dulapuri, comode, rafturi, etajere şi alte corpuri de mobilier ce îţi permit să depozitezi uşor obiecte. Poţi instala astfel de piese de mobilier în dormitor, living, birou sau chiar pe hol.

Citește și  „Baroque unknown” de Ziua Muzicii Vechi

Transformă spaţiul de pe hol sau balcon în avantajul tău

Dacă locuieşti într-o casă mică sau pur şi simplu nu vrei să aglomerezi prea tare spaţiile esenţiale ale locuinţei, atunci te poţi folosi de hol sau balcon pentru a depozita lucruri. Holul sau balconul poate deveni uşor o zonă cu spaţiu de depozitare. Instalează dulapuri, etajere sau comode, care să se integreze uşor în amenajare şi să îţi ofere spaţiul de care ai nevoie.

Aruncă sau donează tot ce nu mai foloseşti

Nu poţi avea o casă bine pusă la punct dacă aduni şi aduni obiecte de la an la an. De aceea, este esenţial să arunci sau să donezi toate lucrurile pe care nu le mai foloseşti, de la haine şi până la cărţi sau decoraţiuni. Poţi foarte uşor să donezi lucruri în stare bună care nu îţi mai sunt utile, dar pot fi utile altor persoane. Găseşti pe reţelele sociale grupuri de donaţii, dar şi campanii de donaţii anuale în magazine mari sau la ONG-uri.

Nu uita de spaţiile exterioare

Dacă ai o grădină, asigură-te că aceasta este la fel de organizată precum casa. O magazie de grădină îţi poate fi de folos pentru a depozita uşor obiecte diverse, de la grătar pe gaz şi până la mobilier de exterior. Găseşti magazii de grădină de dimensiuni diverse, pe care le poţi monta într-o zi, fără prea mari bătăi de cap. Preţul unei magazii de grădină porneşte de la câteva sute de lei, în funcţie de material şi dimensiuni.

În afară de magazia de grădină, poţi înveşti şi în alte produse care să te ajute să păstrezi spaţiile exterioare ordonate, precum etajerele.

Pentru o casă bine organizată, planifică din timp sesiuni de decluttering, donează obiectele pe care nu le mai foloseşti şi investeşte în mobilier precum dulapurile, comodele, rafturile şi etajerele.

 

blank