Piatra naturală și arhitectura fac o echipă foarte bună, deoarece piatra completează perfect ideile arhitecturale ale specialiștilor. Piatra naturală a jucat un rol important în construcții încă din antichitate, iar în prezent ea este o parte integrantă din arhitectură, completând într-un mod deosebit orice încăpere. Iată câteva motive pentru care arhitectura iubește piatra naturală în orice context, pentru minunatele sale beneficii.

Rezistență

Piatra naturală este cunoscută pentru rezistență, mai ales la nivel de șocuri mecanice, iar acest lucru este foarte important în domeniul construcțiilor. Fie că vorbim despre pardoseli din piatră naturală sau despre placări interioare, rezistența este cu adevărat importantă. Piatra naturală acoperă această cerință, deoarece materialele sunt formate într-un mod complet natural, lucru care le garantează caracteristici cu adevărat impresionante. Dacă ești interesat de idei de amenajare cu piatră naturală, atunci poți găsi un strop de  inpiratie pe piatraonline.ro.

Eleganță

Piatra naturală este unul dintre cele mai elegante materiale de construcții, fiind cu adevărat estetică indiferent de modul de prelucrare. Granitul, marmura sau travertinul au un aspect unic și special, pe care nu îl poți reproduce, drept pentru care arhitectura va căpăta un aer special. Piatra naturală se poate folosi pentru placări ale piscinelor, a pereților sau chiar pentru realizarea unor acoperiri speciale, precum pardoselile din showroom-uri, din spații de birouri sau din diferite alte tipuri de clădiri care prezintă un flux mare de oameni în mișcare.

Durabilitate

Piatra naturală este foarte durabilă, având proprietatea de a rezista foarte bine în timp în ciuda expunerii la factori externi. Din acest motiv piatra naturală va putea fi folosită atât la interior, cât și la exterior, deoarece piatra naturală poate rezista la raze UV, la ger, ploaie, zăpadă sau gheață.

Versatilitate

Piatra naturală este foarte versatilă, oferind posibilități multiple de amenajare. Marmura, granitul și travertinul se pot combina în idei cu adevărat minunate, grație faptului că modelele și texturile sunt speciale și unice. Cel mai adesea combinațiile făcute din piatră naturală vizează treptele și contratreptele, dar și glafurile sau pardoselile.

Întreținere facilă

Piatra naturală se întreține și se curăță cu ușurință, putând și aspirată de praf, dar și curățată cu apă sub presiune, în cazul în care este necesară o curățare în profunzime. Piatra naturală are proprietăți antistatice suficient de bune, drept pentru care ea poate fi folosită cu succes pentru o multitudine de amenajări.

Gama de produse de lux

Piatra naturală reprezintă o gamă de produse de cea mai bună calitate, odinioară considerate a fi de lux. Prețul produselor însă a ajuns să fie foarte accesibil, drept pentru care multe persoane aleg în prezent să realizeze lucrări de amenajare interioară sau exterioară folosind piatra naturală. Finisajele astfel realizate sunt foarte elegante, sigure și calitative, cu o durabilitate și o rezistență foarte mare în timp.

Piatra naturală nu se demodează niciodată

Piatra naturală, cum ar fi marmura, granitul, travertinul sau ardezia, reprezintă o soluție foarte bună de amenajare interioară, care nu se demodează precum alte tipuri de amenajări. Gresia și faianța au suferit modificări de-a lungul timpului, lambriul se folosește din ce în ce mai ra, tapetul la fel. Însă piatra naturală a rămas constantă în timp, oferind finisaje de calitate, eficiente și sigure, mai ales raportat la costurile de achiziție. Piatra naturală a fost folosită pentru amenajări încă din cele mai vechi timpuri, iar o dovadă în acest sens o constituie edificiile străvechi care au trecut testul timpului și care stau în picioare până și astăzi. Colosseumul este o minune arhitectonică ce are la bază travertinul, o rocă calcaroasă, însă iată, atât de rezistentă de-a lungul timpului.

Piatra naturală este cea mai bună opțiune atunci când vrei să intervii în arhitectura casei tale, fără a afecta foarte mult structura. Finisajele din piatră naturale sunt delicate și unice, și pot oferi o imagine perfectă care să reflecte personalitatea casei tale.