Zi tristă pentru fotbal. Fostul mare atacant italian Paolo Rossi, care a condus naționala Italiei la câștigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind șase goluri, a murit la vârsta de 64 de ani.

Vestea tristă a venit în toiul nopții din partea soției sale, Federica Cappelletti, care a afișat pe Instagram mesajul „Pentru totdeauna”, alături de o fotografie a ei cu soțul ei.

Şi directorul adjunct al RaiSport, Enrico Varriale, a anunțat dispariția lui ‘Pablito’: „O veste foarte tristă, ne-a lăsat un om de neuitat, care ne-a făcut să ne îndrăgostim cu toții în acea vară a lui 82”.

Potrivit presei italiane Paolo Rossi suferea de o boală incurabilă.

Paolo Rossi, născut în 23 septembrie 1956, la Prato, a fost unul din marii fotbalişti ai Italiei, deţinând Balonul de Aur. În 1982 a condus reprezentativa ţării sale către câștigarea Campionatului Mondial înscriind șase goluri.

Rossi este unul din cei trei jucători care au câștigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiției, Balonul de Aur – cel mai bun jucător și Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 și Mario Kempes în 1978.
tristă pentru fotbal

Citeste si...
Cadrele medicale din Italia și Spania, sub șoc emoțional