Karen Karapetyan, prim-vicepremierul armean, va deveni prim-ministrul interimar al Armeniei, după ce Serzh Sargsyan a anunţat luni că se va retrage din funcţie pe fondul protestelor în masă, relatează agenţie RIA, citată de Reuters.

Karapetyan, un aliat al lui Sargsyan, a deţinut funcţia de premier al Armeniei între septembrie 2016 şi aprilie 2018.

Săptămâna trecută a izbucnit un val de proteste în masă în capitala Erevan şi în alte oraşe din Armenia. Marţi, 17 aprilie, Sargsyan a fost ales ca premier. Duminică dimineaţă, premierul Serzh Sargsyan şi liderul opoziţiei, Nikol Pashinyan s-au întâlnit în hotelul Marriot din Erevan. Pashinyan a cerut şefului Guvernului armean să îşi dea demisia, însă Sargsyan a declarat că şantajarea autorităţilor statului este inacceptabilă. La scurt timp, negocierile au luat sfârşit.

Citeste si...
Antonio Banderas, în formă perfectă la 56 de ani!

Până la o controversată reformă constituţională, care a urmat după un plebiscit în 2015, preşedintele Armeniei era ales în mod direct prin vot universal de către cetăţenii ţării. În urma reformei constituţionale, Armenia a trecut la un sistem parlamentar de guvernare, premierul exercitând puterea executivă, în timp ce preşedintele are mai mult un rol reprezentativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.