Mii de bucuresteni s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei. O organizație non-guvernamentală și mai mulți artiști i-au chemat pe oameni în celebra piață a protestelor pentru a le spune românilor cât de important este să meargă la urne duminica viitoare pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție din 26 mai 2019. Acest lucru se va face printr-o manifestație ce are ca puncte de atracție concerte susținute de trupe românești foarte apreciate, o coregrafie specială, dar și discursuri ale unor personalități, printre care filosoful Mihail Șora.

Evenimentul face parte dintr-o serie de acţiuni ce au loc duminică în 49 de oraşe europene din 13 ţări. În România, acţiunea se va desfăşura simultan în şapte oraşe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris şi Zurich.

Manifestaţia „Toţi pentru Europa” are loc de la ora 18:00, evenimentul având ca scop motivarea cetăţenilor să iasă la vot pe 26 mai şi conştientizarea importanţei implicării civice. Potrivit unui comunicat transmis de Comunitatea Declic, organizator al evenimentului, cu această ocazie va avea loc un concert cu trupele Vama, Omul cu şobolani, Taxi şi Emil. Corul Sound Choir va intona imnul Uniunii Europene, iar Funkoteca va anima atmosfera în Piaţă. Toţi artiştii participă la eveniment pro bono, scrie Agerpres.

Citeste si...
Gabriela Firea amenințată după ce l-a demis pe managerul Circului Globus

De la ora 19:40, 4.000 de membri ai comunităţii Declic vor face o coregrafie specială, realizând o inimă albă, pe fundal albastru, pentru a transmite mesajul „România iubeşte Europa”.

Vor urca pe scenă personalităţi din diferite domenii, fără implicare politică, pentru a transmite un mesaj de mobilizare la vot: filosoful Mihai Şora, artistul Tudor Chirilă, actorii Marius Manole şi Mihai Călin, jurnalistul Moise Guran, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”.

„Ieşim în Piața Victoriei pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde nu doar viitorul României, ci şi al Europei. Manifestăm pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestaţiei, însă îi dăm spirit european”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădăţan.

Evenimente similare sunt organizate duminică și în Germania, Austria, Polonia, Ungaria, Olanda şi Suedia.