Primarul unui sat din Polonia, unde în ultimii 12 ani s-au născut numai fete, a anunţat că va oferi o recompensă primei familii care va aduce pe lume un băiat. În satul Miejsce Odrzańskie, femeile au preluat controlul şi spun că nu au nicio problemă cu lipsa prezenţelor masculine.

Miejsce Odrzańskie, un sat din sudul Poloniei, la graniţă cu Cehia, are o populaţie de 300 de locuitori, dar de 12 ani nu s-a mai născut niciun băiat, s-au născut numai fete notează Newsweek.

În lipsa unei forţe de muncă masculine, femeile au preluat controlul. Chiar şi brigada de pompieri este compusă predominant din femei.

„Am venit în acest sat cu câteva zeci de ani în urmă. Am luat o localnică de soţie şi împreună avem două fiice. Mi-aş fi dorit şi un fiu, dar nu mai este realistă dorinţa mea”, a declarat unul dintre puţinii barbaţi din brigada de pompieri.

Citeste si...  "Parisul e Charlie". În semn de solidaritate cu victimele, milioane de oameni din întreaga lume au "adoptat" numele Charlie

Pentru că cel mai tânăr băiat are 12 ani, şi este conştient că satul lui este într-un impas demografic, primarul a declarat că va oferi o recompensă primei familii din sat în care se va naşte un băiat.

De cealaltă parte, femeile spun că nu au nicio problemă să fie mai multe decât bărbaţii: „Fără bărbaţi ne înţelegem mult mai bine. Dacă una spune ceva, punem repede în aplicare. În schimb, dacă sunt şi bărbaţi implicaţi, durează mai mult până începem o activitate”, a declarat o localnică.