Vlad Chiricheş este gata să semneze cu Sassuolo – Gazzetta dello Sport anunţă că fundaşul român va fi cedat definitiv de Napoli la Sassuolo pentru 12 milioane de euro. Clubul lui Aurelio de Laurentiis a rămas ferm pe poziţii şi a ţinut de preţ după ce Sassuolo era dispusă să plătească doar 10 milioane de euro.

Napoli va ieşi astfel în câştig – l-a adus pe Chiricheş de la Tottenham Hotspur în 2015 pentru aproape 6 milioane de euro, după ce gruparea engleză achitase 9,5 milioane de euro Stelei cu doi înainte.

Vlad Chiricheş va lucra sub comanda lui Roberto de Zerbi
Chiricheş va renunţa astfel la o eventuală întâlnire cu ceilalţi români prezenţi în grupele UEFA Champions League, Răzvan Marin de la Ajax, Ianis Hagi de la Genk şi Nicolae Stanciu de la Slavia Praga.

În schimb, românul va ajunge sub comanda unui antrenor care l-ar putea înţelege mai bine – Sassuolo este pregătită de Roberto de Zerbi, un tehnician care pe vremea când era fotbalist a îmbrăcat timp de două sezoane tricoul lui CFR Cluj.

Citeste si...
CFR Cluj a fost condusă cu 2-0, dar a reuşit să egaleze in extremis

În prima etapă, Sassuolo a pierdut în deplasare la Torino, scor 1-2.

Vlad Chiricheș (29 de ani) nu a jucat nici măcar un minut în primul meci din Serie A, câștigat de Napoli în fața celor de la Fiorentina cu 4-3. El a venit în 2015 la clubul din sudul Italiei, pentru care a jucat puţin, doar 32 de meciuri de campionat, din cauza accidentărilor.

Cifrele lui Vlad Chiricheși
4,5 milioane de euro este cota lui Vlad Chiricheş
11 milioane de euro a fost cota lui Chiricheş în 2014
55 de meciuri pentru naţionala României
60 de meciuri la FCSB
48 de meciuri la Napoli
43 de meciuri la Tottenham
41 de meciuri la Pandurii
16 meciuri la Internaţional Curtea de Argeş
9,5 milioane de euro a plătit Tottehnam pe Chiricheş în 2013
7 milioane de euro a plătit Napoli pe Chiricheş în 2015