Premierul demis al României, Viorica Dăncilă, a scris luni, într-un mesaj pe Facebook, mai multe critici la adresa președintelui Klaus Iohannis și a Partidului Național Liberal.

Premierul demis al României, Viorica Dăncilă spune că președintele îi instigă pe liberali „la ură și la lupte imaginare”, după declarațiile lui Klaus Iohannis de la Timișoare, unde îi avertiza pe liberali că lupta cu PSD nu s-a încheiat.

„Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unităţii naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României?”, a scris Viorica Dăncilă.

De asemenea, președintele PSD susține că Partidul Național Liberal are un discurs de extremă dreapta și că președintele Klaus Iohannis se află într-un război cu Constituția.

Citeste si...  Gabriela Firea a participat la dezvelirea bustului lui Alexander Dubcek

„Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor. Ca și PNL și acoliții, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii și cu toți aceia ce nu votează PNL și pe care vrea să îi arunce în sărăcie și izolare!”, mai scris Dăncilă.

Premierul demis își încheie mesajul susținând că președintele ar fi trebuit să demisioneze de mult.

„Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român.”