Guvernul promite să dea primăriilor luna viitoare banii pe care i-a mai promis o dată, în ianuarie. Premierul și ministrul finanțelor i-au primit astăzi la discuții pe primarii din București, iar cei 7 au ieșit extrem de mulțumiți de la Guvern. Viorica Dăncilă a spus că va continua seria de întâlniri cu primarii, astfel încât la rectificarea bugetară să facă modificările necesare pentru ieșirea din criză a primăriilor. Premierul spune că edilii sunt cei care au semnat acest buget, deși primarii spun că au semnat, de fapt, altceva.

„Am avut o întâlnire cu toți primarii de sector, al Capitalei, pentru a vedea cum să facem rectificarea bugetară. Vom discuta cu primarii de orașe și vom discuta cu adminstrația locală pentru a nu ajunge în această situație”, a spus Viorica Dăncilă, după ce mai mulți primari au acuzat situația gravă în care se află administrațiile locale.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit chiar despre un faliment nedeclarat al instituției pe care o conduce.

Întrebată dacă Guvernul este responsabil, așa cum spun unii primari, premierul a răspuns: „Cred că trebuie să și demonstreze această afirmație. Depinde cine a făcut afirmația și dacă, atunci când luăm acest buget, trebuie să vedem dacă e vina guvernului sau poate că vrea să se inducă această situație. De aceea am cerut ministrului Finanțelor să analizeze punctual fiecare situație în parte”.

Citeste si...  Fost ministru al Economiei, atac fară precedent la Dăncilă

Când un jurnalist i-a spus premierului că Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a făcut această afirmație, Dăncilă a spus: „Domnul Negoiță e puțin cam pesimist, vede totul în negru, vede falimentul. Noi suntem puțin mai realiști. Acolo unde sunt probleme, rezultatul dialogului este important”, a spus ea.

În continuarea discuției, jurnalistul i-a spus Vioricăi Dăncilă că cei mai mulți primari cred că au fost păcăliți la alcătuirea bugetului.

„Aceste lucruri, poate unele dintre ele sunt greșite și încercăm să remediem, nu spunem că totul e perfect. Pot fi lucruri care nu sunt corecte, încercăm să le remediem, dar eu reamintesc unora dintre primari că au semnat pentru acest buget și nu au semnalat nimic”, a fost răspunsul premierului.

Surse: Digi24, Mediafax