Gruparea Al Qaeda încearcă să exploateze protestele din Statele Unite ale Americii, cauzate de moartea lui George Floyd, prezentându-se drept „campioana celor oprimați” atât pentru musulmani cât și pentru cetățenii de alte confesiuni, scrie BBC.

În ultimul număr al revistei online a grupului jihadist, One Ummah, este folosită fotografia simbol a lui George Floyd și o lucrare a artistului Banksy pentru a transmite un mesaj de sprijin protestatarilor americani. În revistă se vorbește și despre prăbușirea economiei și a sistemului politic american.

„Războiul civil pare iminent. Nici măcar democrații nu vă mai pot salva. Dor noi putem”, este mesajul transmis americanilor de către jihadiști.

Directorul Centrului Internațional pentru Studierea Radicalizării din cadrul King’s College din Londra, Shiraz Maher, consideră că „mișcarea Black Lives Matter este un eveniment major, cu efecte la nivel mondial, așa că gruparea Al-Qaeda încearcă să profite și transmite că “uite, suntem aici”.”

Citeste si...
Un nou incident violent, în Statele Unite, între poliţie şi o persoană de culoare

Este ironic că un grup care reprezintă una dintre cele mai sângeroase ideologii din Orientul Mijlociu se prezintă cetățenilor americani drept un susținător al cauzei lor împotriva brutalității poliției și rasismului sistemic, subliniază sursa citată.