Naomi Osaka, favorita numărul unu de la Roland Garros, a fost spulberată în primul set al duelului cu Anna Karolina Schmiedlova. Ocupanta locului 90 WTA s-a impus cu un 6-0 categoric, după numai 21 de minute.

UPDATE 18:48: Naomi Osaka a evitat un eșec rușinos în primul tur de la Roland Garros. După ce a pierdut primul set cu 0-6, nipona a revenit și s-a impus cu 0-6, 7-6, 6-1. În turul următor, numărul unu mondial va avea parte un meci greu, cu Victoria Azarenka.

UPDATE 18:20: Naomi Osaka a revenit spectaculos în setul secund, în care Anna Karolina Schmiedlova a servit în două rânduri pentru câștigarea partidei. Nipona a împins meciul în decisiv, după un tie-break câștigat la 4.

De notat și faptul că cea mai bună jucătoare a lumii a câștigat doar nouă puncte, în primul act, neavând nicio șansă în fața ”tăvălugului” din Slovacia.

Citeste si...
Serena Williams şochează cu noua costumaţie. După excesul de anul trecut, acum a schimbat nota

Rușinea este una istorică pentru Naomi. Ea a devenit primul număr unu mondial din istorie care a pierdut primul set al meciului inaugural de la Roland Garros cu 6-0.

Cea mai bună performanță a lui Schmiedlova a venit în 2014, atunci când a ajuns până în turul al treilea. La ultimele trei participări, aceasta a fost eliminată încă din prima rundă.

Naomi Osaka, pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep
Nipona de 21 de ani se află pe aceeași jumătate de tablou cu Simona, iar cele două s-ar putea întâlni abia în faza semifinalelor.

Naomi Osaka se află la a patra participare consecutivă la Openul francez, iar în două rânduri a reușit să ajungă în turul al treilea. Anul trecut, ea era eliminată de Madison Keys.