Primăriile din Galați, Slatina și Constanța vor acorda, anul acesta, tichete de masă speciale pentru sărbătorile de Paște.

Mai exact, este vorba despre tichete sociale destinate persoanelor nevoiașe. Valoarea acestui ajutor financiar de Paște de la stat, dar și criterii de acordate se stabilesc de primării și consiliile locale. În orice caz, pe lista persoanelor care vor beneficia de aceste tichete se regăsesc pensionari cu venituri mici, dar și persoane cu handicap.

În ceea ce privește destinația tichetelor sociale, ele pot fi folosite în primul rând pentru achiziționarea de alimente, dar și a unor produse de curățenie și igienă personală, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțămînte, în anumite cazuri. Cu aceste tichete nu se pot cumpăra însă țigări sau băuturi alcoolice. Ce documente trebuie depuse.

La Galați, unde un tichet social are valoarea de 100 de lei, persoanele care întrunesc cerințele stabilite de primărie, printre care un venit net pe membru de familie de sub 700 de lei și absența unor proprietăți (locuință, mașină, teren, etc) trebuie să depună o cerere tip, actele de identitate ale solicitantului și ale membrilor familiei, acte privind situația financiară, acte medicale care să ateste starea precară de sănătate.

Citeste si...  Politia in alerta! Angajata unui primarii, împuşcată de soţul său

La Slatina, tichetele sociale vor fi acordate persoanelor cu handicap grav sau accentuat și pensionarilor cu venituri lunare, indiferent de sursă, situate sub 1.200 de lei. La cererea scrisă trebuie anexate, în copie, dovada de pensionar, actul de identitate al solicitantului, precum și documente din care să rezulte apartanența la categoria de persoană cu dizabilități, dacă este cazul.

La Contanța, primăria a ales un program diferit pentru acordarea tichetelor sociale, care vor ajunge la beneficiari în opt tranșe, pe parcursul întregului an. Fiecare tranșă înseamnă patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare. Dosarul depus în acest sens trebuie să cuprinsă o cerere tip, copie după buletin sau carte de identitate valabile cu mențiunea ”conform cu originalul, precum și dovada de venit, după caz, potrivit dcbusiness.ro