„Magicianul” Sânmărtean a fost o prezență constantă în lotul echipei naționale a României, în ultimii ani ai carierei sale. Așa l-a descoperit și Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern Munchen și cel mai bun fotbalist al planetei în 2020. Polonezul a fost „dat pe spate” de fostul mijlocaș român și s-a gândit chiar să-l ajute să prindă un transfer în Bundesliga. Singurul impediment a fost vârsta destul de înaintată a lui Sânmărtean.

Robert Lewandowski, despre Lucian Sânmărtean: „E fantastic! Am patru echipe la care pot să-l duc”
Lucian Sânmărtean și-a adus aminte cum Lucasz Szukala, fostul său coechipier de la FCSB și Al-Ittihad, i-a povestit cum a reacționat „marele Lewandowski” când l-a văzut jucând. Se întâmpla în cantonamentul echipei naționale a Poloniei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

„La 35 de ani, prin Arabia Saudită, îmi spuneau că eşti foarte bun, că nu te mai poate lua nimeni. O poveste interesantă a fost cu Szukala, colegul meu de la Steaua. Era cu Polonia în cantonament şi se uitau la meciul nostru contra Irlandei de Nord, iar marele Lewandowski a întrebat:

‘Cine e ăsta?’ Szukala a zis: ‘E colegul meu de la Steaua’. ‘E fantastic. Nu poţi să-l aduci în Germania? Câţi ani are? Am patru echipe la care pot să-l duc. E bun, dar are 35 de ani, nu-l mai ia nimeni’. Marele Lewandowski!

Cei din Arabia Saudită, când l-au dat pe Szukala afară, au vrut să mă dea şi pe mine. Că la ei aşa se întâmplă. Dar când a zis marele Lewandowski ‘Ce talent’, mi-au mai făcut doi ani de zile. Deci, îţi dai seama cât de pricepuţi sunt la fotbal. Doar când vine ceva din extern, ei apreciază ce au în curte”, a declarat Lucian Sânmărtean pentru as.ro.

România a fost învinsă de Polonia în preliminariile CM 2018, atât pe teren propriu (0-3), cât și în deplasare (1-3). Robert Lewandowski a marcat cinci din cele șase goluri ale polonezilor.
21 de selecții a adunat Lucian Sânmărtean la naționala României
Gloria Bistrița, Panathinaikos, Utrecht, FC Vaslui, FCSB, Al-Ittihad, Al-Taawon, Pandurii și FC Voluntari sunt echipele din CV-ul lui Sânmărtean

Citeste si...
Teodorovici susţine că va candida la prezidenţiale că vrea binele poporului român