O infirmieră din germania este suspectată că le-a injectat morfină unor bebeluşi născuţi prematur, care au supravieţuit datorită intervenţiei urgente a echipei medicale, au informat joi parchetul şi poliţia din Ulm, sudul Germaniei.

„Împotriva infirmierei din Germania a fost emis un mandat de arestare pentru tentativă de omor în cinci cazuri”′, a comunicat Christof Lehr, procuror în Ulm, unde s-au petrecut faptele, potrivit Agerpres.

Lehr a precizat că poliţia a descoperit în dulapul infirmierei o seringă ce conţinea lapte matern şi urme de morfină.

Cei cinci bebeluşi, ‘cu vârste între o zi şi cinci săptămâni’, au primit injecţia în noaptea de 19 spre 20 decembrie, a mai indicat el.

Citeste si...
Procuror DIICOT, despre efectele modificării legilor Justiţiei: „Dacă un cetăţean se masturbează în faţa fetiţei tale, nu va mai putea fi arestat“

Copiii au acuzat ulterior probleme respiratorii acute, dar au putut fi salvaţi datorită intervenţiei de urgenţă a echipei medicale.

Iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o infecţie, dar testele de urină au exclus această ipoteză, a declarat şeful poliţiei locale, Bernhard Weber, într-o conferinţă de presă.

Analizele au relevat însă urme de morfină, ceea ce a determinat spitalul să informeze poliţia.

Infirmiera a fost plasată miercuri în arest preventiv, fiind suspectată că ‘a acţionat intenţionat’, a precizat procurorul. Conform acestuia, femeia era conştientă că bebeluşii ar fi putut muri.

Tânăra neagă acuzaţiile, a mai indicat procurorul.