După ce în ultimele luni prețurile au crescut alarmant, de la 1 noiembrie, românii vor trebui să se aștepte la noi creșteri, după ce tarifele pentru anumite servicii se vor modifica.

Conform noii actualizări a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, companiile de taxi din Bucureşti şi din ţară vor avea dreptul să îşi ajusteze tarifele.

„Fiecare îşi poate creşte tariful sau îl poate menţine în funcţie de costurile pe care le are, în funcţie de preţurile carburantului sau de costurile cu flota. Este decizia fiecărei companii în parte. Nu există o creştere unitară la un anumit tarif, ci de la caz la caz. Este ceva normal dacă ne gândim că tariful s-a menţinut timp de 7 ani la 1,39 lei/km, apoi timp de aproape doi ani a stat majorat la 1,69 lei/km. Dacă ne uităm în ţară vedem în Cluj sau Constanţa tarife şi de 2,4 lei/km”, spune Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, potrivit Bugetul.ro.

Citeste si...  CSM îi dă dreptate Cameliei Bogdan: Un site a încălcat independenţa justiţiei