Vaticanul va începe campania de vaccinare împotriva COVID, în următoarele zile”. Campania va viza cu prioritate personalul medical şi persoanele în vârstă, a anunţat Sfântul Scaun, într-un comunicat de presă. Comunicatul nu îl menţionează pe papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, şi nu precizează data la care acesta ar fi vaccinat, informează Agerpres.

„Este probabil ca vaccinurile să ajungă în a doua săptămână din ianuarie, în cantitate suficientă pentru a acoperi nevoile Sfântului Scaun şi ale Cetăţii Vaticanului”, se arată în comunicat.

Autorităţile au achiziţionat deja un frigider cu temperatură scăzută pentru a stoca vaccinul împotriva COVID-19 şi intenţionează să înceapă administrarea acestuia de la jumătatea lunii ianuarie.

Vaticanul va acorda prioritate angajaţilor în domeniul medical şi al securităţii, persoanelor în vârstă şi personalului aflat în contact frecvent cu publicul.

Cu puţin timp înainte de Crăciun, doi cardinali apropiaţi ai papei Francisc au fost testaţi pozitiv la COVID-19, ridicând din nou întrebări cu privire la siguranţa papei, care este văzut rareori purtând mască.


Citeste si...
Procesul fostului prelat acuzat de abuzuri sexuale asupra unor minori a fost amânat