Proiectul Gălăuți-Călărași, readus la viață cu sprijinul PSD, va aduce importante shimbări României pe plan economic. Cele 1,5 miliarde de lei investite în sistemul de irigație, fac posibilă irigarea corespunzătoare, indiferent de condițiile climatice, pentru o suprafață de 75.000 de hectare. Pentru verificarea lucrărilor, Liviu Dragnea a vizitat astăzi proiectul ce-i va recâștiga României titlul de Grânarul Europei.

Proiectele din domeniul agriculturii puse în practică de guvernarea PSD au sporit suprafața irigată a României de patru ori pe parcursul unei perioade de numai doi ani. În prezent există în țara noastră 1,4 milioane de hectare de teren prevăzut cu sisteme de irigații, rezultat al unui proiect de investiție amplu care va continua să se desfășoare până în anul 2020. În cadrul acestui plan ambițios, costul investiției totale se estimează că va depăși 1 miliard de euro.

Citeste si...  Klaus Iohannis a declarat că numai printr-o creștere economică "solida" poate fi susținute majorarea veniturilor populatiei

Încă o măsură luată în sprijinul agriculturii este asigurarea gratuită a rezervei de apă pentru agricultorii români. Aceștia vor beneficia de un sistem de irigații compus dintr-o rețea de canale cu o lungime totală de peste 1700 de km.

Rezultatele acestor investiții nu se lasă deloc așteptate, România bucurându-se deja de primul loc în Europa la producția de floarea soarelui și porumb. Pentru ambele produse agricole s-au obținut recolte record în istoria țării. Acum România are nu numai potențialul, dar și mijloacele prin care să asigure o alimentație mai bogată, dar și mai sănătoasă pentru locuitorii ei.