Un fost ministru guatemalez al sănătăţii, Jorge Villavicencio, a murit din cauza coronavirusului contractat în timp ce se afla în arest preventiv pentru corupţie, a informat marţi o sursă medicală, notează AFP.

Un fost ministru Jorge Villavicencio a murit în cursul nopţii de luni spre marţi “din cauza complicaţiilor legate de COVID-19”, a anunţat într-un comunicat Spitalul Roosevelt (în vestul capitalei Ciudad de Guatemala), unde fusese internat de peste zece zile, transmite Agerpres.

Fostul ministru al sănătăţii s-a predat justiţiei la sfârşitul anului trecut şi de atunci a fost ţinut închis într-o cazarmă a armatei, la Ciudad de Guatemala.

El era pus sub acuzare pentru mai multe cazuri de corupţie din timpul mandatului preşedintelui Otto Pérez (2012-2015). Acesta din urmă, de asemenea acuzat de corupţie, se află şi el în arest preventiv.

Parchetul special împotriva impunităţii (FECI) l-a acuzat pe Jorge Villavicencio că a fost implicat într-o reţea infracţională constituită pentru a strânge sume de bani în valoare totală de peste 7 milioane de dolari cu ocazia atribuirii unor contracte pentru diverse lucrări în spitale.

Fostul ministru era, de asemenea, suspectat că a favorizat unele companii farmaceutice pentru furnizarea de medicamente şi a atribuit locuri de muncă în ministerul său la recomandarea unor deputaţi.

În ultimele patru luni, Guatemala (ţară cu aproape 17 milioane de locuitori) a înregistrat oficial 39.039 de cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 1.502 de persoane au decedat.

Citeste si...
Fumătorii, risc sporit de infectare cu coronavirus, la 30 de minute după fiecare țigară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.