Liderul UDMR Kelemen Hunor consideră că „sunt șanse foarte bune” să existe încă șapte-opt voturi, pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Kelemen Hunor a declarat la RFI că partidele care doresc într-adevăr alegeri parlamentare anticipate ar trebui să susțină moțiunea de cenzură. Formațiunea sa va sprijini demersul PSD, după ce Cabinetul Orban își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, cu care UDMR nu este de acord.

Hunor spune că ”cei care nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul intervenției Guvernului cu mai puțin de șase luni înainte de alegerea primarilor, alegerile locale, sunt obligați să susțină o moțiune de cenzură, fiindcă nu există altă posibilitate de a bloca intrarea în vigoare a acestui proiect de lege. Cei care doresc într-adevăr anticipate ar trebui să susțină moțiunea de cenzură, fiindcă altfel nu pot începe procedurile constituționale necesare pentru dizolvarea Parlamentului”.

Citeste si...  Evoluții surprinzătoare în ultimul sondaj privind partidele politice

Liderul UDMR garantează că parlamentarii săi vor vota moțiunea de cenzură: ”Eu în acest moment pot să garantez voturile noastre, despre alte voturi nu pot vorbi, dar eu cred că sunt șanse foarte bune să existe încă șapte-opt voturi, ca să avem 233 de voturi și atunci sigur, deschidem procedura constituțională spre anticipate”.