Twitter a șters un mesaj al președintelui american Donald Trump sâmbătă, invocând o reclamaţie privind drepturile de autor, scrie Mediafax, care citează Reuters. Postarea includea o melodie a formației rock Linkin Park. La scurt timp, aceasta a dispărut din feed-ul preşedintelui, cu notificarea: „Acest material media a fost dezactivat ca răspuns la un raport al proprietarului drepturilor de autor”.

Donald Trump a preluat tweet-ul de la directorul de socializare al Casei Albe, Dan Scavino, după ce a primit un aviz privind drepturile de copyright din partea Machine Shop Entertainment, compania de management deţinută de Linkin Park. Casa Albă nu a comentat până în acest moment.

În luna mai, Compania a postat o avertizare pe un tweet al preşedintelui, spunând că acesta încălcă regulile privind „glorificarea violenţei” atunci când a susţinut că autorităţile din Minneapolis vor răspunde cu duritate protestelor legate de moartea lui George Floyd, mai precizează MEDIAFAX.

O postare video a lui Donald Trump, etichetată de Twitter ca „manipulare”

În luna iunie, Twitter a catalogat un video postat de Donald Trump cu eticheta „mesaj manipulator”, pentru prima dată de când Trump e activ pe rețeaua de socializare, scrie BBC News.

În clipul video taxat de Twitter se vede un băiețel de culoare care fuge de un alt copil alb, iar mesajul de pe ecran, atribuit în mod fals postului CNN, era „Copil înfricoșat fuge de un bâiețel rasist”. Decizia Twitter de a pune un marcaj vizibil pe postare este ultima lovitură dintr-un conflict prelungit dintre Trump și rețeaua de socializare.

În luna mai, Twitter a adăugat recomandări de verificare a faptelor în cazul unor postări ale președintelui SUA, ceea ce nu mai făcuse niciodată. Nici Trump nu a stat cu mâinile în sân: a semnat un decret prezidențial care a pus punct protecției legale de care beneficiau firmele din domeniul Social-Media.

Citeste si...
2000 de specii pe cale de dispariţie pot fi ucise pentru că Trump a modificat o lege