Un tribunal din Bangladesh a condamnat 16 persoane la moarte pentru uciderea unei eleve, prin ardere, după ce aceasta a acuzat un profesor de hărțuire sexuală.

Nusrat Jahan Rafi, în vârstă de 19 ani, a murit în aprilie, în Feni, un orășel situat la 160 de kilometri de capitala Dhaka, potrivit BBC.

Moartea fetei a șocat întreaga țară și a dus la o serie de proteste care cereau dreptate pentru Nusrat.

Tribunalul din Bangladesh a condamnat 16 persoane pentru uciderea unei eleve. Procesul a fost unul dintre cele mai rapide din țară, unde asemenea cazuri durează ani de zile pentru a fi rezolvate. Procurorul Hafez Ahmed a declarat că acest lucru a demonstrat că „nimeni nu scapă dacă a comis crimă în Bangladesh”.

Tribunalul din Bangladesh a condamnat 16 persoane pentru uciderea unei eleve

Avocații acuzaților spun că vor face recurs la această decizie.

Inițial, polițiștii locali, care colaborau cu cei acuzați de crimă, au încercat mușamalizarea cazului, spunând că fata s-a sinucis, însă acest lucru nu a putut fi dovedit.

Condamnații la moarte sunt spânzurați în Bangladesh.

Atunci când verdictul a fost citit, unii dintre pârâți au izbucnit în lacrimi în timp ce alții au început să țipe că nu e drept.

Ce s-a întâmplat cu Nusrat, tânăra incendiată
Nusrat Jahan Rafi, care avea 19 ani, a murit la spital la 10 aprilie, la cinci zile după ce a fost atacată, la madrasa Sonagazi Islamia din estul ţării, iar cazul ei a stârnit o revoltă pe plan naţional împotriva abuzurilor şi hărţuirii sexuale.

Citeste si...
Codrin Ștefănescu, declarație incredibilă după CExN: ”Îmi vine să îmi rup hainele de pe mine și să plâng!”

Tribunalul din Bangladesh a condamnat 16 persoane pentru uciderea unei eleve

Tânăra a fost atrasă pe acoperişul şcolii, unde i s-a cerut să renunţe la plângerea împotriva lui Siraj Ud Dawla. Pentru că a refuzat, un grup de cinci persoane au stropit-o cu kerosen şi i-au dat foc.

Au fost audiaţi 92 de martori şi cei acuzaţi şi-au mărturisit faptele. Între aceştia se numără directorul seminarului şi 15 asociaţi, inclusiv două tinere, colege de clasă cu victima.

Cinci dintre acuzaţi au fost implicaţi direct în crimă, iar ceilalţi i-au ajutat să-şi ducă la îndeplinire planul.

Directorul seminarului plănuise uciderea lui Nusrat din închisoare, unde se afla de la sfârşitul lui martie, când familia tinerei a depus plângerea de hărţuire sexuală împotriva lui.

Nusrat Jahan Rafi a suferit arsuri pe 80% din corp şi a murit la spital, dar înainte să moară a înregistrat un video în care a reluat acuzaţiile împotriva directorului.