Thomas Beattie are 33 de ani iar numele său nu spune absolut nimic la prima vedere. Nici în lumea sportului, nici în altă parte. Puțină lume știe că Beattie a jucat fotbal profesionist. Dar, acum întreaga planetă i-a cunoscut viața personală.

Thomas Beattie , care s-a lăsat de fotbalul profesionist după ce a jucat la tineretul lui Hull City, dar și pe la diverse echipe din SUA, Canada și Singapore, a dezvăluit într-un interviu emoționant că i-a luat mult să se accepte așa cum este și că nu s-a simțit confortabil să spună că e gay în timpul carierei.

Thomas Beattie a recunoscut că este gay abia după ce s-a lăsat de fotbal
Fostul mijlocaș, născut în Yorkshire, s-a destăinuit celor de la ESPN.

”E momentul să vă spun ceva foarte personal. E ușor să stai în tăcere, dar adevărata provocare e să vorbești. Pentru mine, e momentul să-mi trăiesc adevărul și să sper că va produce o schimbare.

Citeste si...  Tany Vander: "Suflet-pereche". La cine s-a referit blonda

Sunt frate, fiu, prieten și sunt gay. Mi-a luat mult să mă accept așa cum sunt și sper că va fi mai ușor pentru următoarea generație”, a spus Thomas Beattie.

Thomas Beattie a dezvăluit de ce a ascuns că este gay!
Fostul jucător nu a avut puterea să recunoască faptul că este gay de frica faptului că nu-și va mai putea continua cariera.

”Nu am luat în calcul să spun asta cât jucam. Simțeam că trebuie să sacrific una din două: să fiu cine sunt sau să practic sportul pe care îl iubesc.

În multe feluri, fotbalul m-a salvat, a fost felul în care am ales să evadez din viața mea. Societatea mi-a spus că masculinitatea e legată de sexualitate, așa că, fiind sportiv, am simțit o mare contradicție”, a mai spus Beattie.