De luni, terasele care au cel puțin două laturi și un acoperiș vor fi considerate spații închise. Asta înseamnă că vor putea primi clienți doar în funcție de rata infectărilor din localitățile respective.

Duminică, profitând de vremea frumoasă de toamna, terasele au fost pline. Managerii localurilor se străduiesc să facă investiții ca să-și poată menține afacerile pe linia de plutire.

“Un iglu conține o singura masă de maxim 6 persoane, este complet izolată de celalalte mese, avem un încălzitor pentru a asigura temperatura de confort, doua ferestre și o ușa generoasă pentru ventilație”

La Iași, un proprietar de restaurant a instalat acum doua zile, pe terasă, 10 așa-zise igluuri din plastic, în căutarea unei soluții care să-i mențină afacerea în viață. Investiția a fost de 20.000 de euro.

Ștefan Tânjală, proprietar restaurant: “Este un mic paradox că într-un an atât de dificil în care s-au acumulat foarte multe datorii suntem nevoiți să investim zeci de mii de euro într-o astfel de soluție, o soluție disperata care încercă să asigure supraviețuirea businessului, cât și a unui număr de 40 de angajați“.

funcționă că până acum, sau deloc.

Raed Arafat: ″Un spatiu închis este cel care are un acoperiș și doua laturi, indiferent dacă sunt permanente sau nu, se aplică regula spatiilor închise din restaurante, după incidențe″⁣.

Așadar, terasele cu adevărat în aer liber vor putea primi clienți. Iar cele cu pereți laterali vor fi considerate ″spații închise″⁣ și își vor putea continua activitatea doar în funcție de rata infectărilor din acea localitate. De pildă, în București, rata imbolnavilor e prea mare și niciun fel de local nu primește clienți în interior.


Citeste si...
Industria HORECA propune Guvernului un set de reguli pentru a redeschide restaurantele, barurile și cafenelele